Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 12 maart 2015 Provincie Noord-Holland investeert in woningbouw in dorpen en steden

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland reserveert Ä 7,9 miljoen om het bouwen van woningen in dorpen en steden te realiseren en te stimuleren. Binnen dorpen en steden is de opgave namelijk het grootst, loopt de productie van woningbouw achter en willen mensen wonen.

De provincie wil een uitvoeringsprogramma binnenstedelijk bouwen opzetten dat investeert in projecten die een bijdrage leveren aan bepaalde type locaties zoals leegstaand commercieel of maatschappelijk vastgoed, middeldure huurwoningen, woningbouw binnen een straal van 1200 meter rondom een OV knooppunt en brownfields (voormalig fabrieksterreinen en bedrijventerreinen waar sprake is van bodemverontreiniging).

Gedeputeerde Joke Geldhof: "Woningbouw in dorpen en steden is goed voor de leefbaarheid, zorgt voor behoud van de middeninkomens voor de stad en hergebruik van leegstaande gebouwen en verouderde terreinen. Daarnaast sluit binnenstedelijk wonen naadloos aan bij de woonwensen en zorgt binnenstedelijk wonen voor het versterken van de ruimtelijke kwaliteit van onze steden en het openhouden van het landschap. Dit sluit ook volledig aan bij het provinciale en landelijke beleid om binnenstedelijk te bouwen."

Proces

De komende maanden wordt gebruikt om het uitvoeringsprogramma binnenstedelijk bouwen vorm te geven. De verwachting is dat het in september 2015 gereed is.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl