Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 12 maart 2015 Provincie Noord-Holland investeert extra 2,2 miljoen in kustregio bij Petten

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Een strandactiviteitencentrum, nieuwe wandel- en fietsroutes, kajaktours in zee, een invalidenpromenade en excursies naar een mosselkwekerij. Dit is een greep uit de 20 projecten die van de provincie Noord-Holland subsidie krijgen.

Het gaat in totaal om zo'n 2,2 miljoen euro aan cofinanciering voor recreatievoorzieningen en natuurgerichte activiteiten in de kustregio tussen Callantsoog en Hargen aan Zee.

Op een feestelijke bijeenkomst op 10 maart 2015 in Haarlem maakte gedeputeerde Joke Geldhof (Water en Wonen) bekend welke initiatiefnemers van de provincie subsidie krijgen voor hun project.

Joke Geldhof: "Ik ben er trots op dat er een mooi aanvullend programma voor de ruimtelijke kwaliteit ligt. Naast gemeenten en natuurorganisaties zien gelukkig ook ondernemers kansen om mee te bouwen aan een mooie kustregio. Wat mij opvalt is dat er nu verschillende projecten zijn ingediend die worden uitgevoerd op het nieuwe stuk strand. Vandaag vieren we samen de aftrap van een nieuwe fase: de start van de uitvoering. Al deze projecten dragen een steentje bij aan een aantrekkelijke kust voor inwoners en toeristen."

Kust op kracht

Alle initiatiefnemers hebben vanaf nu anderhalf jaar de tijd om de benodigde vergunningen voor de uitvoering van hun project rond te krijgen. Het ruimtelijk kwaliteitsprogramma maakt onderdeel uit van het project Kust op kracht: het versterken van de kust bij de Hondsbossche en Pettemer Zeewering met zand.

Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap en de provincie werken samen aan kustveiligheid. Daarnaast investeert de provincie in het versterken van recreatie, natuur en landschap in het gebied. De kustregio wordt daardoor mooier en kan zo toeristen langer vasthouden. De provincie heeft eerder al acht miljoen euro geïnvesteerd in 27 projecten van het eerste ruimtelijke kwaliteitsprogramma.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl