Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 18 maart 2015 Ontwerp dorpsplein Petten klaar

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Het ontwerp voor het dorpsplein in Petten, waar de leden van de klankbordgroep het afgelopen half jaar hard aan gewerkt hebben, is klaar. 3 maart 2015 heeft het college het definitieve ontwerp vastgesteld, waardoor de voorbereidingen voor de werkzaamheden nu kunnen beginnen.

De start van de werkzaamheden staat gepland voor september 2015, dus na het toeristisch seizoen. Wethouder Jelle Beemsterboer: "Tijdens de informatieavond waren de inwoners van Petten erg enthousiast over het ontwerp. Sommigen konden bijna niet geloven dat hun dorp zo'n mooi plein krijgt. We hebben voldoende budget om het ontwerp, zoals we dat presenteerden, uit te voeren. Het gaat dus écht gebeuren!"

Na de informatieavond eind 2014 heeft de gemeente een paar kleine aanpassingen op het eerdere ontwerp gemaakt. Aanpassingen waarom bewoners van Petten tijdens de informatieavond vroegen. Zo is er voor de jeu-de-boules-baan toch ruimte op het plein; de baan komt terug bij de kerk. Ook het onderscheid tussen het weggedeelte en wandelgedeelte wordt duidelijker aangegeven. Samen met bewoners van de ir. Van de Banstraat wil de gemeente het ontwerp voor deze straat verder uitwerken.

Meer informatie over de structuurvisie Petten vindt u op www.dorppetten.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl