Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 12 mei 2015 Structuurvisie Petten krijgt letterlijk al meer vorm

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De structuurvisie Petten krijgt letterlijk al meer vorm. Waar het plan vorig jaar, toen het werd vastgesteld, nog een papieren plan was, zijn in Petten bijna dagelijks de veranderingen te zien. Om alle inwoners van het dorp en andere belangstellenden bij te praten, is er 4 juni 2015 een informatieavond in Petten zelf.

Tijdens deze avond praat de gemeente bezoekers bij over de structuurvisie en alle ontwikkelingen in Petten die gaande zijn.

Het nieuwe strand bijvoorbeeld, dat door het hoogheemraadschap, Rijkswaterstaat en de provincie is aangelegd, is inmiddels voor iedereen bereikbaar. Wandelaars kunnen tussen Petten en Camperduin genieten van 5,5 kilometer nieuw strand, waarbij zij maar liefst 3,5 kilometer lang kunnen genieten van natuur. Om de natuur hier de ruimte te geven, zijn op dit deel van het strand expres geen strandopgangen gemaakt.

Het deel van het nieuwe strand dat voor het dorp ligt, wordt, zoals in de structuurvisie Petten staat, ingericht voor recreatie: er komen nieuwe strandpaviljoens, bootjes kunnen te water gelaten worden, er komen strandhuisjes en gezinnen kunnen recreëren. De aanbesteding van de eerste 50 strandhuisjes is bijna rond.

Eind mei 2015 wordt bekend hoe de strandhuisjes eruit komen te zien. In totaal komen er 80 strandhuisjes; in eerdere plannen waren dit er 120. In overleg met Provincie, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Rijkswaterstaat heeft de gemeente besloten om minder huisjes te realiseren. Op deze manier kunnen de huisjes op een meer luchtige manier op het strand gezet worden waardoor de strandbeleving optimaal zal zijn.

Wat betreft de standpaviljoens mag Zee en Zo de aftrap doen met het 1e nieuwe paviljoen. Inmiddels liggen er ontwerpen voor het nieuwe paviljoen. De verwachting is dat in het vierde kwartaal van 2015 het nieuwe paviljoen op het nieuwe strand staat.

Om het strand vanuit het dorp Petten goed bereikbaar te maken, wordt er hard gewerkt aan de nieuwe strandopgangen zoals die ook in de structuurvisie Petten staan. Voor het nieuwe Plein 1945 is de gemeente bezig met de voorbereidingen zodat na het toeristenseizoen meteen begonnen kan worden met de aanleg. Het ontwerp van het schip op het plein is verder uitgewerkt. Tijdens de informatieavond zijn hiervan tekeningen te zien. En met de intentieovereenkomst die de gemeente en de familie Sips over Corfwater gesloten hebben, zijn ook voor dit deel van de structuurvisie ontwikkelingen te verwachten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl