Onroerend Goed en Wonen: 13 mei 2015 Gemeente Schagen verkoopt grond voor Hospice Schagen

De grond aan de Johannes Vermeerstraat 1 in Schagen krijgt een nieuwe eigenaar. Wethouder André Groot van gemeente Schagen heeft dit terrein verkocht. Het is de bedoeling dat op deze locatie Hospice Schagen wordt gebouwd.

De stichting Hospice Schagen en omstreken wordt huurder en beheerder van het nieuwe gebouw. Eigenaar wordt de Pius stichting uit Alkmaar, die ook andere hospices in Noord-Holland ondersteunt. Ondertekenaar van het koopcontract is de heer C.A. Bosboom en de heer J.P. Rompa, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Pius stichting.

Stichting Hospice Schagen wil een waardig levenseinde verzorgen voor mensen die in hun laatste levensfase zijn. Verpleegkundigen, in dienst van Woonzorggroep Samen, en vrijwilligers bieden onder leiding van twee coördinatoren in het hospice 24 uurs zorg. Het hospice is nu nog gevestigd in De Bron aan de Kogerlaan in Schagen. Wethouder Groot: "Ik ben blij dat we, na een lange en intensieve periode, tot dit mooie resultaat zijn gekomen." In de zomer van 2014 bereikte het stichtingsbestuur een akkoord met de Pius stichting die de benodigde 1,4 miljoen euro kan bekostigen.

De gemeente verleent medewerking aan de vestiging van het hospice. Hiervoor loopt de procedure voor wijziging van het bestemmingsplan. Met de verkoop van de grond is de realisatie nu weer een stapje dichterbij. Het plan voor het nieuwe gebouw en parkeerplaatsen op eigen terrein is binnenkort te zien op www.schagen.nl.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl