Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 13 mei 2015 4200 panden in Hollands Kroon opnieuw gemeten

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft ons gevraagd ongeveer 4.200 panden opnieuw op te meten. Het gaat voornamelijk om panden zonder woonfunctie.

Een deel van de panden is vanuit een digitale kaart opnieuw gemeten en ook bouwvergunningen zijn geraadpleegd. Voor de resterende panden gaan twee medewerkers van de gemeente op pad, om met behulp van een infrarood meetapparaat de gebruiksoppervlakte te meten. De metingen zijn inmiddels begonnen.

Werkwijze

Eigenaren of gebruikers van panden worden gebeld om een afspraak te maken. Het kan ook zijn dat de medewerkers zonder afspraak langskomen omdat ze toevallig in de buurt zijn. Zij legitimeren zich als ‘Medewerker belast met meten van gebruiksoppervlakten’ van de gemeente Hollands Kroon. De meetwerkzaamheden gaan door tot ver in 2016.

Juiste aantal vierkante meters bepalen

De officiële gegevens van alle adressen en gebouwen in Nederland staan in de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het registreren en bijhouden van deze gegevens. Bij de opbouw van deze basisregistraties is de gebruiksoppervlakte niet nauwkeurig genoeg bepaald.Daarom moeten er gebouwen opnieuw worden gemeten, om het juiste aantal vierkante meters te bepalen.

Bent u nieuwsgierig naar wat de BAG precies inhoudt? In de film 'de BAG in 5 minuten' www.youtube.com/watch?v=q0n7e8bkpOY wordt dit uitgelegd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl