Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 27 mei 2015 Groot onderhoud water Julianadorp start in 2015

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De gemeente Den Helder gaat dit jaar groot onderhoud uitvoeren aan de oevers van de Groene Slenk, de Gracht en de Schoolvaart in Julianadorp. Ook worden de oevers natuur- en visvriendelijk ingericht. Doel is een blijvend fraaiere omgeving met meer biodiversiteit.

Al in 2013 is met een klankbordgroep van bewoners uit het dorp nagedacht over verbeteringen en gewerkt aan een ontwerp. Dit ontwerp is door de gemeente verder uitgewerkt. De uitvoering heeft daarna vrij lang op zich laten wachten. De subsidie van de provincie is nu binnen en alles is gereed om te starten.

De natuurvriendelijke oevers worden nog dit jaar aangelegd. De werkzaamheden in het groen langs de oevers worden in de komende jaren in fases uitgevoerd.

Onderdeel hiervan is ook het verminderen van het aantal wilgen op sommige plekken. Dat maakt het beheer en onderhoud van de oevers eenvoudiger waardoor het beeld en de kwaliteit verbeterd worden. Door het project over een aantal jaar te verspreiden, hoeven deze bomen niet gekapt, maar kunnen ze geleidelijk worden verplaatst naar andere delen in de gemeente.

Informatieavond

De gemeente is verantwoordelijk voor het beheer van de oevers. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) voor het beheer van het water.

Samen organiseren zij een informatieavond op 28 mei 2015 van 19.00 tot 21.30 uur in MFC 't Trefpunt in Julianadorp. Het ontwerp wordt dan gepresenteerd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl