Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 28 mei 2015 Dorps- en wijkraden evalueren veldbezoek gemeente Schagen op 2 juni 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Dinsdagavond 2 juni 2015, 19.00 uur zijn de dorps- en wijkraden van Schagen van harte welkom in het gemeentehuis aan de Laan. Zij bespreken met wethouder Sigge van der Veek en burgemeester Marjan van Kampen hoe het in de praktijk gaat met de afspraken die de dorpsraden en de gemeente vorig jaar hebben vastgelegd. Ook wordt besproken hoe de veldbezoeken zijn bevallen. Belangstellende inwoners zijn eveneens van harte welkom.

Afspraken

Het eerste deel van de avond wordt benut voor een gesprek tussen de dorpsraden, de burgemeester en enkele ambtenaren over de huidige werkwijze. Die werkwijze bestaat nu één jaar, waarbij de dorpsraad meldingen kan doen via het KCC (KlantContactCentrum), het college op uitnodiging van de dorpsraad het dorp bezoekt, 'meld en herstel' meldingen en het rechtstreekse contact met de ambtenaar. De gemeente wil graag weten hoe deze werkwijze bevalt en of de afspraken goed worden nagekomen.

Veldbezoeken

Vervolgens deelt wethouder Sigge van der Veek de gemeentelijke ervaringen van de veldbezoeken, die in februari 2015 zijn gehouden in de dorpskernen en wijken. Onder leiding van de burgemeester vertellen twee ambtenaren en twee dorpsraden over hun ervaringen hiermee en zij delen dit met ambtenaren, burgemeester en de aanwezigen in de zaal. Het laatste deel van de avond, rond 20.30 uur, wordt benut om suggesties en ideeën uit te wisselen met de aanwezige gemeenteraadsleden en elkaar. Dit gebeurt in groepen. De avond wordt afgesloten met een samenvatting van de besprekingen en vaststelling van eventuele afspraken voor het komend jaar.

Belangstellenden

Inwoners waren in februari 2015 en maart 2015 ook uitgenodigd voor de veldbezoeken. Daar hebben meerdere inwoners gebruik van gemaakt. Hun opmerkingen en aanwijzingen waren meer dan welkom en zijn ook verwerkt. Daarom zijn met nadruk ook belangstellende inwoners welkom op deze avond en zij kunnen dit bericht als een uitnodiging beschouwen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl