Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 03 juni 2015 Dorpsvernieuwingsprijs 2015 geopend - inschrijven tm 19 juni 2015

Dit jaar is de zesde editie van de Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs. De jury zal er vooral op letten of het dorp, op initiatief van de bewoners, duurzame vernieuwing heeft gerealiseerd die het dorp (weer) een goede toekomst geeft. Of het dorp open staat voor nieuwe ontwikkelingen èn oplossingen. Blinkt uw dorp hierin uit? Doe dan mee aan de Dorpsvernieuwingsprijs! Wie wordt de opvolger van Koudum (2005), Elsendorp (2007), Wijk aan Zee (2009), Kootwijkerbroek (2011) en Zieuwent (2013)?

De Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs is een prijs voor dorpen die op een innovatieve manier aan de leefbaarheid werken. Bijvoorbeeld door vernieuwende activiteiten op te zetten en daarmee een bijdrage te leveren aan de sociale cohesie en de duurzaamheid van het dorp. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt en wordt georganiseerd door de LVKK, deels gefinancierd door het Ministerie van BZK. Het winnende Nederlandse dorp dingt in 2016 mee naar de Europese Dorpsvernieuwingsprijs.

Deelname

Elke Nederlandse kleine kern of buurtschap kan zich inschrijven voor de Dorpsvernieuwingsprijs. De aanmelding loopt via de provinciale verenigingen voor kleine kernen naar de LVKK. Het betreft een open inschrijving en dat wil zeggen dat de genomineerde dorpen geen lid hoeven te zijn van de betreffende provinciale verenigingen van kleine kernen.

Dorpen kunnen zich tot en met 19 juni 2015 aanmelden met het bijgaande digitale aanmeldformulier. De jury nomineert uiteindelijk acht dorpen die door hen begin september 2015 worden bezocht . Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De dorpen die meedingen in de finale worden in de gelegenheid gesteld elkaars dorpen te bezoeken en hebben ook een stem bij de bepaling van de winnaar. De prijsuitreiking is op zaterdag 26 september 2015 te Zieuwent. (gemeente Oost Gelre)

Criteria

Het motto voor deze Dorpsvernieuwingsprijs is: "Open staan als gemeenschap".

Denk hierbij aan:

Lees hier www.vvkknh.nl/uploads/DVP.Criteria.2015.pdf welke criteria gelden voor deelname.

Jury

De jury voor de Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs 2015 bestaat uit vijf personen die hun sporen hebben verdiend in de dorpsvernieuwing en dorpsontwikkeling. De samenstelling van de jury maken we bekend bij de bekendmaking van de 8 finalisten. Daarnaast zullen de dorpen die tot de finale doordringen ook elkaar beoordelen en een stem hebben die mede de uitslag bepaalt.

Winnaar

De Dorpsvernieuwingsprijs is een prestigieuze prijs. De winnaar krijgt behalve een mooie oorkonde en een fysiek aandenken veel aandacht van de media en kan rekenen op extra bezoekers. Daarnaast wordt zij genomineerd voor de Europese Dorpsvernieuwingsprijs. De winnaar ontvangt ook nog een cheque ter waarde van Ä 2000,- die besteed dient te worden aan de realisatie van een leefbaarheid bevorderende activiteit of voorziening in het dorp. Maar bovenal is het een erkenning van de inzet van de gemeenschap.

Winnaar van de Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs 2011 was het Gelderse Kootwijkerbroek dat in de 'strijd' om de Europese Dorpsvernieuwingsprijs 2012 net werd afgetroefd door Vals, Graubunden, Zwitserland. De winnaar in 2013 was Zieuwent, die in de strijd om de Europese Dorpsvernieuwingsprijs helaas werd verslagen door Tihany, Hongarije.

Meldt u aan!

U doet dat door het aanmeldformulier in te vullen en digitaal op te sturen naar uw Provinciale Vereniging voor Kleine Kernen. Bijgevoegd treft u het aanmeldformulier incl. contactadressen en de lijst met criteria aan. Eventuele nadere informatie kunt u verkrijgen via Koos Mirck, projectleider LVKK via of 06-19005432

Uw formulier dient uiterlijk vrijdag 19 juni 2015 om 17 uur bij de Provinciale Vereniging binnen zijn. (Bron: Vereniging van Kleine kernen in Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl