Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 16 juni 2015 Schagen gezellige, maar geen 'beste' binnenstad

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - In de lijst van genomineerde Nederlandse steden voor de titel van 'Beste Binnenstad' voor de periode 2015-2017 blijkt Schagen niet opgenomen. De eerste ronde kwam onze stad wel door, maar de nominaties hebben we niet bereikt. Op verzoek van de gemeenteraad hadden burgemeester en wethouders onze stad wel ingeschreven en meegedaan aan de voorselectie. Wel is er waardering van de jury voor onder meer het 'gezellig centrum' met 'perfect ondersteunende horeca'.

Alle deelnemende steden zijn beoordeeld door een landelijke jury, bestaande uit deskundigen op binnenstedelijke thema's. De jury spreekt waardering uit voor Schagen die een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt op het gebied van detailhandel. Schagen is positief beoordeeld: "op het gebied van retail. Schagen heeft een gezellig centrum (beleving) in een geïsoleerd gebied. Het winkelrondje in Schagen heeft een goed aanbod met perfect ondersteunende horeca en veel ondersteunende evenementen zoals de Westfriese Markt, Popweekend, Paasvee tentoonstelling en de 10 daagse kermis." Het was echter niet genoeg voor een nominatie.

Wethouder André Groot: "Aan de ene kant ben ik teleurgesteld met dit bericht. Wij moeten echter ook onze zegeningen tellen met de positieve opmerkingen. En vergeet niet dat we al wel door de eerste ronde zijn gekomen. Na realisatie van het Makado en de herinrichting van dit gebied zullen wij zeker nog een poging wagen!"

De jury maakte gebruik van objectieve prestatie-indicatoren en praktijkervaring.

Uiteindelijk zijn elf steden genomineerd op basis van detailhandel, beleving, mobiliteit, leisure, cultuur, vastgoed, openbare ruimte, wonen, duurzaamheid, toekomstbestendigheid, marketing en binnenstadmanagement en de ontwikkeling die deze steden in twee tot drie jaar hebben doorgemaakt.

De volgende grote steden zijn genomineerd, in willekeurige volgorde: Dordrecht, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. In de categorie 'middelgrote binnensteden' zijn genomineerd: Almere, Gouda, Helmond, Middelburg, Roermond en Uden.

Het verzoek van de Schager gemeenteraad is gedaan op 3 februari 2015. De gemeenteraad is op 11 juni 2015 geïnformeerd over de uitslag van de jury.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl