Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 18 juni 2015 Actieve wijkavond Nieuw Den Helder - een verslag

Ongeveer 40 bewoners uit Nieuw Den Helder maakten donderdag 11 juni 2015 met elkaar een lijst van de belangrijkste punten die aandacht verdienen in hun wijk.

Het was een actieve avond die een opstap vormt naar een G-1000-conferentie die in het najaar van 2015 in Nieuw Den Helder gehouden wordt.

Tijdens een G1000-conferentie praten bewoners, ondernemers, professionals en dwarsdenkers mee over de toekomst van de wijk. Het is een Ďburgertopí waaraan de deelnemers via loting kunnen deelnemen. Afgelopen donderdag werd er proefgedraaid. Dat leverde veel gesprekken op en een mooie eindlijst. Een selectie:

Rol voor scholieren

Tenslotte kwamen de jongeren van Mavo aan Zee met een mooi initiatief: kunnen de scholieren van Scholen aan Zee, alle richtingen, door het jaar heen, niet een bijdrage leveren aan het schoonhouden van de wijk? De avond werd gehouden bij Beroepsonderwijs aan Zee en leerlingen speelden een actieve rol. Dit deden zij in het kader van community-college. Het doel daarvan is dat jongeren niet alleen op school leren, maar ook daarbuiten, in hun eigen wijk. Door allerlei zaken aan te pakken leveren zij een actieve bijdrage en halen zij nog studiepunten binnen ook.

Meer informatie:
Willem Stam

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl