Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 02 juli 2015 Hollands Kroon: Tweede poll over vuurtoren Den Oever

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het college heeft besloten een tweede poll te houden over de plaats van de vuurtoren in Den Oever. Bij de eerste poll zijn we er vanuit gegaan dat verplaatsing noodzakelijk was. Rijkswaterstaat (RWS) heeft onlangs laten weten dat de vuurtoren niet per se verplaatst hoeft te worden. Een poll van het Wieringernieuws.nl heeft laten zien dat een aantal inwoners vindt dat de toren op de huidige plaats moet blijven. Uit begrip voor de reacties heeft het college besloten om na de zomer opnieuw een poll te organiseren.

Handhaving op de huidige plek

Bij de eerste poll is bewust niet gekozen voor een optie voor behoud op de huidige plek. Uit gesprekken met RWS hebben wij begrepen dat de vuurtoren niet kon blijven staan in verband met de versterking van de Afsluitdijk. Inmiddels is gebleken dat voor de versterking van de Afsluitdijk verwijdering van de vuurtoren niet noodzakelijk is.

Nieuwe poll na de zomer 2015

Na de zomer wordt de poll nog eens gehouden, waarbij de keuzemogelijkheid wordt geboden dat de vuurtoren niet verplaatst wordt. Er is dan een keuze uit twee. In de poll in januari 2015 kon op vier plekken gestemd worden in Den Oever. De poll liet zien dat een overgrote meerderheid (60%) van onze inwoners heeft gekozen voor verplaatsing naar de Oostkade (strekdam in de Noorderhaven). In de tweede poll kan worden gestemd voor handhaving op de huidige plek óf verplaatsing naar de Oostkade.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl