Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 06 juli 2015 Geen strandhuisjes bij Groote Keeten zonder visie - wethouder Andre Groot

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De bouw van strandhuisjes bij Groote Keeten gaat voorlopig niet door. Eerst wil wethouder Andre Groot een visie ontwikkelen op de identiteit van Groote Keeten als badplaats. Dan pas kan worden bezien of strandhuisjes in deze identiteit passen.

De aankondiging van gemeente Schagen dat er strandhuisjes zouden komen in Groote Keeten, leidde tot reacties. Veel mensen zijn van mening dat de rust en ruimte wordt aangetast op dit strand dat iedereen juist daarom bezoekt. Die kritiek is ter harte genomen. Wethouder Groot wil een goede afweging kunnen maken of strandhuisjes passend zijn. Eerst wordt gewerkt aan de identiteit van alle vier badplaatsen van Schagen. Dit is een proces, genaamd Identity Matching, dat eerst moet worden doorlopen.

Identity Matching

Wethouder Groot wil dat een goede afweging plaatsvindt over ontwikkeling van voorzieningen langs de kust van Schagen. Pas aan de hand van een visie kan worden besloten of strandhuisjes passend zijn en zo ja, welke. De provincie kan helpen met het ontwikkelen van die visie. Om inzicht te krijgen in het karakter van de kustdorpen, gebruikt Provincie Noord-Holland de vier-fasen methode 'Identity Matching'. In veel badplaatsen is dat proces reeds doorlopen, waarbij op basis van het huidige karakter de droom en ambitie voor de toekomst zijn beschreven. Dit als onderdeel van provinciale Strategische Agenda 'Kust'. Voor de kustdorpen van Schagen moet dit proces nog deels doorlopen worden. Het is een proces waarbij de provincie samen met de gemeente, ondernemers, bewoners, bezoekers, bedrijfsleven en deskundigen spreekt. Het DNA bestaat uit de kernwaarden en de ambitie van een badplaats en wordt vastgelegd in een uniek identiteitsprofiel en marktpositie. Daarna kunnen de kustplaatsen concepten en strategieën ontwikkelen om hun onderscheidend vermogen te gaan uitwerken en realiseren. Deze aanpak zorgt voor het versterken van de economische concurrentiepositie van de kustplaatsen onderling en de Noord-Hollandse kust als geheel.

Een op identiteit gefundeerd beeld kan de basis zijn voor de ambities voor de Schagense kustplaatsen. De gemeente zal de uitkomsten van Identity Matching gebruiken voor nadere besluitvorming omtrent een ontwikkeling op het strand van Groote Keeten. Het proces zal wel enige tijd in beslag nemen. Naar verwachting eind van dit jaar.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl