Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 07 juli 2015 Schagen: Honden voortaan aangelijnd in de Cornelis Blaauwboerlaan

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Het gebied waar honden los mochten lopen aan de Cornelis Blaauwboerlaan is voortaan weer een verboden zone. Omdat schapen zijn gebeten, is het voortaan niet meer toegestaan de hond daar los te laten lopen.

Op 12 februari 2013 besloot het gemeentebestuur om dit gebied in de Nes Noord in Schagen aan te wijzen als hondenlosloopgebied. Jaarlijks voor de periode van 1 april tot 1 oktober. Bij nader inzien bleek dit een vergissing. Omdat aan de andere kant van het pad in dit gebied, achter een kleine rastering, schapen lopen. En die zijn gebeten. Zo erg dat de schapen miskramen en verwondingen hebben opgelopen. Het gebied is dus absoluut niet geschikt als hondenlosloopgebied. Omdat de incidenten worden begaan door honden, is handhaving erg lastig. Om na een beet de juiste hondeneigenaar te vinden is bijna onmogelijk. Vandaar dat nu besloten is de toestemming tot loslopen weer in te trekken.

Er komen binnenkort borden te staan met de strekking: 'weidegebied voor schapen, daarom honden aan de lijn'. Met bijbehorende vermelding van het wetsartikel 2:57 van de Algemene Plaatselijke Verordening Schagen: verboden om honden los te laten.

De aanlijnplicht voor honden geldt buiten de bebouwde kom onder meer op 'voor voertuigen openstaande wegen'. Bekende plaatsen in kern Schagen waar de hond wél mag loslopen zijn: het pad bij het parkeerterrein langs de N245 bij de sportvelden (voormalige camper parkeerplaats); Noordzijde Wilgenlijn; Trambaan Zuid; Meerslootpad; Pad langs N245; Pad van Dierenkliniek tot Harmenkaag; Het eiland aan De Spreng; Paden gebied Schager Wiel (van 1 april tot 1 oktober aanlijnplicht); Strandje gebied Schager Wiel (van 1 april tot 1 oktober algeheel verbod); Pad ten noorden van de Eksterstraat; Grasveld ten noorden van de Spreeuwenlaan; Pad langs de Watermolen en grasveld Westerpark.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl