Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 07 juli 2015 Duurzaam Bouwloket ook in gemeente Schagen!

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Gemeente Schagen is een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket. Inwoners uit deze gemeente kunnen voor vragen en informatie op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing of energie opwekken vanaf nu terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Het Duurzaam Bouwloket staat borg voor een onafhankelijk, professioneel en gratis advies.

Aanleiding

De samenwerking met het Duurzaam Bouwloket is tot stand gekomen omdat energiebesparing en duurzaamheid steeds hoger op de politieke agenda staat.

Vanuit deze speerpunten is onder andere een landelijk energieakkoord vastgesteld. Het landelijke energieakkoord is ingegaan op 1 januari 2014. In het akkoord staat onder andere opgenomen dat alle gemeenten voor 2016 een energieloket voor hun inwoners beschikbaar moeten stellen. Het doel is om de kwaliteit van de woningvoorraad te verbeteren en bewoners bewust te maken van de besparingsmogelijkheden.

Iedere woning heeft in de loop der jaren onderhoud nodig om de kwaliteit op peil te houden. Uit onderzoek blijkt dat men over het algemeen weinig kennis heeft van de besparingsmogelijkheden. Dit heeft tot gevolg dat het comfort, de kwaliteit en de uitstraling van een woning en/of gebied op den duur verslechterd. De gemeenten uit de regio West-Friesland en de Kop van Noord-Holland zien het als belangrijke taak om de komende jaren inwoners bewust te maken van het besparingspotentieel binnen de huidige woningvoorraad. De gemeenten uit de regio zetten hiervoor gezamenlijk het Duurzaam Bouwloket in.

Wat kunnen inwoners verwachten van het Duurzaam Bouwloket?

Via de website, per mail of telefonisch kunnen inwoners bij het Duurzaam Bouwloket terecht voor al hun vragen over kwaliteitsverbetering en besparingsmogelijkheden voor de woning. Ook staat het Duurzaam Bouwloket regelmatig op markten en zijn ze aanwezig tijdens informatiebijeenkomsten.

Daarnaast gaat de gemeente de komende jaren samen met het Duurzaam Bouwloket actief de wijk in. Door infraroodbeelden en maatwerkadviezen te maken voor verschillende woningtypen wordt er voor de bewoners een beeld geschetst van de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing en kwaliteitsverbetering in een soortgelijke woning. Naast het thema energie zijn de onderwerpen gezondheid, wooncomfort en het toekomstgeschikt maken van uw woning belangrijke aandachtspunten binnen de nieuwe energieloket structuur.

Het Duurzaam Bouwloket kunt men bereiken via . Wilt men op de hoogte blijven van dagelijkse tips en nieuws rondom duurzaamheid volg het Duurzaam Bouwloket dan op

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl