Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 10 juli 2015 Gemeente Texel pakt wildgroei reclameborden en onjuist gebruik woningen aan

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Gemeente Texel start 3 augustus 2015 met de handhaving van (reclame) borden in het buitengebied en het onjuist gebruik van woningen, zoals B&B en recreatief verhuur. In het uitvoeringsprogramma Toezicht en Handhaving 2015 worden vier speerpunten genoemd. Naast de hierboven genoemde punten staan hierin ook "de staat van bestaande bouwwerken" en de "aanpak van rommelerven buitengebied". Het speerpunt 'goede staat bestaande bouwwerken' loopt het hele jaar door, ook de 'aanpak rommelerven buitengebied' is opgepakt.

Gebruik woningen (B&B en recreatief verhuur)

Op 15 april 2015 is het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. In het bestemmingsplan zijn voorwaarden opgenomen waaraan logies en ontbijt moet voldoen. Toegestaan zijn 6 personen in maximaal 3 kamers, ondergeschikt aan de woonfunctie. Mensen die sinds jaar en dag logies en ontbijt verlenen voor meer dan 6 personen zijn in de gelegenheid gesteld om, onder voorwaarden, in aanmerking te komen voor een gedoogbeschikking. Hiervoor hebben zich 22 locaties aangemeld en hebben 14 hiervan een gedoogbeschikking gekregen. Alle locaties zijn bezocht en de brandveiligheid is in beeld gebracht.

In vervolg op deze controles worden ook locaties bezocht die zich niet gemeld hebben, maar wel logies en verblijf verschaffen aan meer dan 6 personen. Ook staan er veel recreatieve opstallen bij woningen of zijn in woningen recreatieappartementen gebouwd in plaats van logies en ontbijt. Op een aantal locaties is in het bestemmingsplan de mogelijkheid opgenomen voor een recreatieappartement of -opstal, maar in de meeste gevallen mag dit niet. Nu het bestemmingsplan is vastgesteld, is het ook belangrijk dit onder de aandacht van inwoners te brengen. Iedereen mag iets, maar niet alles mag. Mensen die in overtreding zijn ontvangen een brief met het verzoek de verhuur te staken en het gebruik in overeenstemming te brengen met het bestemmingsplan.

Toezicht wildgroei (reclame)borden buitengebied

Op 20 maart 2015 is de nieuwe landschapsverordening vastgesteld, deze staat op deze website www.texel.nl/actueel/gemeenteblad_42875/item/gemeenteblas-texel-nr-4-18-03-2015-landschapsverordening-texel-2015_43915.html

In de landschapsverordening staan de voorwaarden waaraan reclame in het buitengebied moet voldoen, zoals de locatie, afmetingen en aantal. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners op de hoogte zijn van deze voorwaarden.

Vooruitlopend op dit project zijn al een paar grote reclame uitingen verwijderd.

In augustus 2015 worden alle reclameborden geïnventariseerd. De overtreders ontvangen een brief met het verzoek de reclame te verwijderen of aan te passen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl