Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 23 juli 2015 Den Helder: Oplegging last onder dwangsom, bewoning Industrieterrein Oostoever

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Het college legt de bewoners van de percelen Oostoeverweg 27 en 36 een last onder dwangsom op. De last onder dwangsom wordt vastgesteld op € 5000,00 per week met een maximum van € 50.000.00.

In augustus 2014 is door een toezichthouder van de gemeente Den Helder geconstateerd dat op het Industrieterrein Oostoever in Den Helder op de percelen Oostoeverweg 27 en 36 illegaal wordt gewoond in stacaravans en een caravan. De percelen zijn begrepen in het bestemmingsplan 'Oostoever 2004' en hebben de bestemming 'Bedrijven'. Het gebruik van de percelen als hoofdwoonverblijf valt niet onder deze bestemming. Afwijking van de regels uit het bestemmingsplan is niet mogelijk omdat het Industrieterrein Oostoever is aangewezen als gezoneerd industrieterrein. Binnen deze zone mag er niet gewoond worden, omdat het op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) namelijk niet is toegestaan om geluidsgevoelige objecten (woningen) te realiseren.

Het college heeft de bewoners verzocht om de strijdige situatie te beëindigen door de bewoning op deze percelen te staken en hun intrek te nemen in een voor wonen geschikt verblijf. Een bewoner is bezig om een andere woning geschikt te maken voor bewoning. Twee andere bewoners hebben aangegeven dat zij niet weg willen en beroepen zich op het overgangsrecht. Dit overgangsrecht is echter niet van toepassing.

Met deze oplegging wil het college de bewoners bewegen de overtreding op te heffen. De bewoners van nummer 36 krijgen daartoe geruime tijd (een jaar) de gelegenheid. De bewoner van nummer 27 krijgt, gelet op de brandveiligheidsvoorschriften, een kortere termijn, namelijk twee maanden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl