Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 29 juli 2015 Wittevoetjes - actie in De Schooten

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Inbrekers gaan niet met vakantie, maar nemen graag een souvenir mee uit uw woning. Maak het inbrekers niet te makkelijk!

Na de wittevoetjes-actie van vorige week in de wijk Nieuw Den Helder is nu de wijk De Schooten aan de beurt. * Woensdag 29 juli* gaan de politie en de gemeentelijke handhavers weer op pad om te kijken of mensen hun huizen wel goed afsluiten. Zodra zij constateren dat ramen of deuren (wijd) open staan - en het risico op een inbraak dus groter is - leggen zij een wit voetje op de bewuste plaats of in de brievenbus. Het 'witte voetje' is een flyer met daarop een tip en een korte uitleg over de actie. Bewoners die niet thuis zijn, krijgen een brief met informatie over het project in de brievenbus.

De vakantietijd/zomertijd is een toptijd voor inbrekers. Veel inbrekers slaan dan hun slag omdat zij weten dat de bewoners van huis zijn. Het is vaak eenvoudig te ontdekken dat de bewoners langere tijd van huis zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan. Ook laten mensen vanwege het mooie weer vaker een raampje of een deur open staan.

Nieuw Den Helder

In de wijk Nieuw Den Helder werden vorige week zo’n zevenhonderd woningen gecontroleerd op inbraakgevoeligheid. Zeventig bewoners kregen een wit voetje omdat geconstateerd was dat inbrekers makkelijk hun slag konden slaan in de betreffende huizen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl