Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 29 juli 2015 Schagen: Inventarisatie waardevolle panden van start!

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Begin augustus 2015 wordt een start gemaakt met de inventarisatie van waardevolle panden in de stad Schagen.

Waarom doet de gemeente dit?

De gemeente Schagen heeft op dit moment in totaal 143 gemeentelijke monumenten.

De eigenaren van deze monumenten kunnen gebruik maken van de mogelijkheid tot een subsidie om het pand in stand te houden. De lijst bestaat nu uit drie afzonderlijke lijsten uit de voormalige gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe; ieder met hun eigen stijl en inhoud van de omschrijving van de panden.

Bovendien is de inventarisatie veelal lang geleden uitgevoerd. Door middel van een nieuwe inventarisatie kan het college uiteindelijk bepalen welke panden de beschermde status van gemeentelijk monument verdienen en welke niet. Op deze manier kan ook de subsidie beter worden ingezet.

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente heeft Tineke Haster de opdracht gegeven om eerst de meest waardevolle panden vanaf de buitenzijde te fotograferen en kort te inventariseren. Hier wordt in augustus 2015 een start mee gemaakt. Vervolgens adviseert de erfgoedcommissie het college of er panden aan de gemeentelijke monumentenlijst kunnen worden toegevoegd en neemt het college hierover een besluit. De mogelijke betrokken eigenaren worden hierover uiteraard te zijner tijd geïnformeerd. Via onze website houden we de bewoners op de hoogte van de inventarisatie.

Heeft u hier vragen over? Dan kunt u contact opnemen met Linda Rinkel via .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl