Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 30 juli 2015 Schagen: Veiligheidsmonitor 2015 gaat van start

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen uit de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor 2015. In totaal worden ruim 6200 inwoners uit de verschillende gemeenten in Noord-Holland uitgenodigd deze vragenlijst in te vullen. Met deze monitor laten de gemeenten de beleving van inwoners naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap in kaart brengen.

Wat is de Veiligheidsmonitor?

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar de veiligheidsbeleving van inwoners.

Bijvoorbeeld criminaliteit, (on)veiligheid en het optreden van de gemeente en politie. Ook worden inwoners bevraagd over overlast in de buurt, respectloos gedrag en preventiemaatregelen. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Dit jaar doen landelijk 112 gemeenten mee. Het gemeentelijk onderzoek wordt dit jaar gedaan onder twaalf gemeenten in de regio Noord-Holland-Noord en loopt van 6 augustus 2015 tot 30 november 2015. De resultaten worden in maart 2015 2016 verwacht. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit terugkerende onderzoek bij het aanpassen en verbeteren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research.

Belangrijk dat inwoners meedoen

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk van de inwonders die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek. Burgemeester Goldschmeding (gemeente Stede Broec) benadrukt namens de deelnemende gemeenten het belang van de Veiligheidsmonitor: "Wij hopen via deze monitor antwoord te krijgen op een aantal vragen over de ervaringen van onze inwoners. Besteden wij de nodige aandacht aan veiligheid of ergernissen in de gemeente? En wat merkt u, als inwoner, hiervan? De monitor laat ons zien waar wij als gemeente nog een extra inspanning moeten leveren om de veiligheid en leefbaarheid te verhogen. Op basis van de uitkomsten kunnen we beleid beter afstemmen op de wensen en ervaringen van onze inwoners en dit vergelijken met de voorgaande jaren. Het is daarom van groot belang dat wij weten wat onze inwoners vinden van de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt en in de gemeente."

Deelname en betrouwbaarheid

Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeenten/regio. Onderzoekbureau I&O research streeft ernaar om per gemeente minstens 300 ingevulde vragenlijsten te kunnen laten meetellen. Dan kunnen zij betrouwbare uitspraken doen over de veiligheid in de gemeente. Het is dus belangrijk dat deelnemers de vragenlijst invullen.

Personen van 15 jaar en ouder (geen maximumleeftijd) worden voor het onderzoek uitgenodigd. Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen.

Meer informatie vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl