Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 30 juli 2015 Twee Noord-Hollandse dorpen in finale Dorpsvernieuwingsprijs ('t Veld, Marken)

De acht finalisten van de Dorpsvernieuwingsprijs 2015 zijn bekend! In de voorronde sneuvelden tien inzendingen. De Dorpsvernieuwingsprijs, ter stimulering en beloning van bewonersinitiatief, die dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd door de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK), kende 18 dorpen die zijn genomineerd.

De finalisten zijn:

De jury roemt de initiatieven die in deze dorpen door de bewoners zijn genomen om de leefbaarheid van dorp en regio zelf ter hand te nemen en voorzieningen te realiseren die het dorp vernieuwen en vitaliseren. De jury bezoekt in september alle acht de dorpen. De winnaar (die Nederland zal vertegenwoordigen bij de Europese Dorpsvernieuwingsprijs 2016) wordt op 26 september 2015 tijdens een feestelijke dag in Zieuwent bekendgemaakt.

De jury, bestaande uit Ir. Ronald van der Giessen (Directeur Oranje Fonds), Mr. Hans Verheijen (Burgemeester Wijchen; ex-voorzitter LVKK), Drs. Patricia Alspeer (Ministerie BZK), Angelique Kruger (Omroep Gelderland) en Vincent Lette (Gemeente Oost Gelre, namens winnaar 2013 Zieuwent), heeft de acht dorpen die in de finale strijden om de prijs aangewezen. (Bron: Vereniging van Kleine kernen in Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl