Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 14 augustus 2015 Den Helder: De straat op met 'witte voetjes'-actie tegen inbraak

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Om bewoners te waarschuwen voor insluiping verspreidde de politie, gemeentelijke handhavers en vertegenwoordigers uit de wijk tijdens 2 zomerse dagen 'witte voetjes'. In groepjes ging men de buurt in om via openstaande ramen of deuren een zogenaamd 'wit voetje' in woningen neer te leggen. Op dit voetje staat onder andere de waarschuwing; 'Deze voetafdruk had van een insluiper kunnen zijn'. De actie is bedoeld om te laten zien hoe makkelijk het voor een insluiper is om binnen te komen en spullen te stelen.

De rondes zijn gehouden in een groot deel van de wijk Nieuw Den Helder en in een kleiner deel van de wijk De Schooten. In Nieuw Den Helder was bij 70 gecontroleerde woningen aanleiding om een wit voetje achter te laten. In de Schooten was dat bij 37 woningen het geval.

Met een groot aantal bewoners is het gesprek aangegaan over woninginbraak en hebben zij de folder 'Dagje weg? Deur op slot!' met tips gekregen. Zij hadden de ramen en/of deuren open staan met het mooie weer, maar waren thuis. Wat opviel was dat de bewoners op de hoogte waren van de actie, een grote betrokkenheid met het onderwerp hadden en dat velen afspraken hadden gemaakt met de buren die op vakantie zijn/waren. Een pluim voor de bewoners!

Dagje weg? Deur op slot!

Ramen en deuren staan vaker open met mooi weer. Een insluiper kan dan eenvoudig, zonder in te hoeven breken, uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Leg geen kostbare spullen in het zicht en sluit de deuren en ramen waar u geen zicht op heeft. Ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen.

Bel 112 bij verdachte situaties

Vraag uw buren bij verdachte situaties direct de politie via telefoonnummer 112 te bellen. Bijvoorbeeld bij glasgerinkel, gestommel in uw huis of bij het zien van onbekende personen bij uw woning. De politie beoordeelt per melding of er een politieauto op afgestuurd wordt. Hoe eerder 112 gebeld wordt, des te sneller kan de politie reageren. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl