Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 25 augustus 2015 Gemeente Den Helder ontruimt (opnieuw) pand Koningstraat

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De gemeente heeft op 18 augustus 2015 het pand aan de Koningstraat 87 in Den Helder vanwege brandgevaar gesloten en verzegeld. In het pand werden diverse kamers verhuurd, maar niet volgens de wettelijke regels. De eigenaar heeft met de sluiting van het pand ingestemd.

Begin dit jaar heeft de gemeente - om dezelfde reden - het pand ook al gesloten.

De eigenaar heeft na de sluiting de benodigde maatregelen getroffen. Nu is een lekkage geconstateerd. Die is als gevolg van de regenval van de afgelopen dagen goed zichtbaar geworden. Er bestaat een levensgroot gevaar dat de lekkage kortsluiting veroorzaakt. Er loopt water langs de elektrische installatie, waardoor brand kan ontstaan. Daarnaast bleek er bij een controle door gemeentelijke handhavers wederom iets mis te zijn met de rookmelders en waren de vluchtwegen belemmerd. Verder is er sprake van ernstige schimmel in het pand, wat de gezondheid van de bewoners niet ten goede komt.

De gebreken zijn opnieuw zo groot dat onmiddellijk herstel niet mogelijk is. Ter bescherming van de huurders en omwonenden is het pand direct gesloten. Het blijft dicht totdat de eigenaar de benodigde maatregelen heeft getroffen. De drie huurders zijn inmiddels elders ondergebracht. De gemeente onderzoekt nu ook of er reden is om de kamerverhuurvergunning in te trekken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl