Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 08 september 2015 Energiescans Den Helder

Het Servicepunt heeft voor de gemeente Den Helder energiescans uitgevoerd voor drie gebouwen van de gemeente. Het gaat naast het gemeentehuis om de brandweerkazerne en een gemeentewerf. Het is nog onbekend hoelang de gemeente het gemeentehuis nog zal gebruiken, wat investeren in besparende maatregelen eveneens onzeker maakt. Toch leek het de gemeente nuttig te weten waar het laaghangend fruit zit en welke aanvullende maatregelen rendabel zijn als de toekomstige gebruiksduur bekend wordt.

De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend. Wel is een aantal opvallende zaken direct zichtbaar geworden. Bijvoorbeeld dat een ‘goed gebouw en met goede installaties’ niet automatisch betekent dat het energieverbruik van het gebouw ook laag is. Deze conclusie trekt het Servicepunt op basis van kengetallen waarmee wij een benchmark uitvoeren bij energiescans. Nader onderzocht moet worden hoe het energieverbruik tot stand komt. Onze ervaring is dat ook het gebruik van het pand hierin een heel belangrijke factor vormt.

Complicerende factor bij het gemeentehuis is het feit dat onbekend is hoelang de gemeente dit pand nog zal gebruiken. (Bron: Servicepunt Duurzame Energie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl