Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 09 september 2015 Betaalbaar wonen in Den Helder? Woonlastenonderzoek onder huurders van 14 tm 27 september 2015

Woningstichting Den Helder logoBron: Woningstichting Den Helder - Is huren in Den Helder nog betaalbaar? Moeten huurders op een onverantwoorde manier bezuinigen om hun woonlasten nog te kunnen betalen? Om daar achter te komen houdt Stichting Huurdersbelang Den Helder (SHB) binnenkort een woonlastenonderzoek. SHB wil graag benadrukken dat Woningstichting Den Helder net zo betrokken is bij onze huurders en hun financiële situatie als de SHB.

Het onderzoek gebeurt in samenwerking met de Woonbond, de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden.

Woonlasten nemen de laatste jaren een steeds grotere hap uit de beurs van de huurder. De stijging van energielasten en huren dragen daar ondermeer aan bij.

SHB wil graag weten wat de huurders van Woningstichting Den Helder daar in de praktijk van merken.

Landelijk gezien houdt bijna een miljoen huurders te weinig over om mee te doen aan het maatschappelijk leven, bleek uit onderzoek van de TU Delft. Hoe de situatie lokaal is verschilt per gemeente. Hoe dit in onze gemeente is, weten we op dit moment niet.

Om de situatie in Den Helder in beeld te brengen vraagt SHB alle huurders van Woningstichting Den Helder mee te doen met het onderzoek Woonlasten. Met de uitslag kan SHB aan de politiek laten zien of er een probleem van de betaalbaarheid van de woonlasten in onze gemeente speelt. De uitkomsten kunnen helpen bij het eventueel bijsturen van lokaal beleid. Via prestatieafspraken kunnen gemeenten en corporaties samen tot goede afspraken komen om woonlasten betaalbaar te houden.

Het woonlastenonderzoek in Den Helder wordt begeleid door het Woonbond Kennis- en Adviescentrum. In het onderzoek krijgen huurders vragen voorgelegd over:

Huurt u van Woningstichting Den Helder? Dan ontvangt u vanaf 14 september 2015 per brief een uitnodiging om aan het onderzoek deel te nemen. U kunt tot 27 september 2015 op www.woonbondonderzoek.nl/denhelder de enquête invullen. In november 2015 worden de uitkomsten bekend gemaakt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl