Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 06 oktober 2015 Den Helder: per 1 oktober 2015 meer controle op hondenpoep

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Om de overlast van hondenpoep te verminderen, gaan de handhavers van de gemeente Den Helder vanaf 1 oktober 2015 (als proef) ook doordeweeks ’s avonds gericht controleren.

Als het om buitenruimten gaat, staat hondenpoep op nummer één op de lijst van ergernissen. De handhavers krijgen veel klachten over hondenpoep en hebben hun handen vol aan de bestrijding van deze overlast. Iedere dag (ook in het weekend) gaan zij op pad om het probleem van de hondenpoep aan te pakken. Ze signaleren de overlast, bezoeken de mensen die hondenpoepoverlast hebben gemeld en bezoeken de eigenaren van honden die de overlast veroorzaken. En natuurlijk handhaven zij bij het constateren van een poepende hond en het niet opruimen van deze poep door de hondenbezitter als dit op een plek gebeurt waar dit niet mag.

Beperk overlast en voorkom een boete

Natuurlijk zijn er heel veel hondenbezitters die altijd de poep van hun hond opruimen en zeker op plaatsen waar dat moet. Helaas gebeurt dit niet door iedereen. Door de hondenpoep niet op te ruimen, houden deze baasjes zich niet aan de regels en veroorzaken ze overlast voor hun omgeving. Daarom vragen wij aan hondenbezitters, om de overlast te beperken en een bekeuring te voorkomen, het volgende:

- Laat uw hond uit op de aangewezen uitlaatplaatsen - www.denhelder.nl/inwoners-en-ondernemers/hondenpoepplattegrond_41129/ - Laat uw hond alleen loslopen in de aangewezen losloopgebieden - Laat uw hond niet uit op speelweides, zandbakken enzovoort - Neem altijd een opruimmiddel mee om de poep van uw hond direct te verwijderen mocht hij of zij toch een ‘ongelukje’ hebben gehad.

Overlast hondenpoep melden

Als u last heeft van hondenpoep in uw buurt, meld dit dan via telefoonnummer 14 0223 of via e-mail:

Hondenpoepplattegrond

Op www.denhelder.nl/hondenpoepplattegrond kunt u bekijken waar de honden los mogen lopen en waar geen opruimplicht geldt. U vindt de plattegronden ook in de gemeentegids.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl