Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 06 oktober 2015 Gemeenteraad Hollands Kroon stemt in met verbouwing De Ontmoeting Anna Paulowna

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft op 24 september 2015 besloten om een investeringskrediet beschikbaar te stellen om De Ontmoeting in Anna Paulowna te verbouwen. Mede door deze verbouwingen kan de gemeente opnieuw het gebouw 'De Ontmoeting' haar oorspronkelijke multifunctionele functie teruggeven.

Multifunctionele Accommodatie (MFA) De Ontmoeting

Het pand aan De Verwachting 1 staat nu, onder andere door het vertrek van de bibliotheek, voor een groot deel leeg. Deze leegstand draagt niet bij aan het multifunctionele karakter van het gebouw en kost de gemeente jaarlijks veel geld. Na de verbouwing worden er meerdere zorgpartijen gehuisvest. Daarnaast bestaat het scholencluster straks uit een kinderopvang, peuterspeelzaal en drie basisscholen. Basisschool de Meerpaal zal namelijk ook naar het pand verhuizen.

Dit levert naast een besparing op de huisvestingskosten ook een impuls op voor het zorg- en onderwijsaanbod in Anna Paulowna.

Amendement bestuurscentrum

Voor de gemeente is er na de verbouwing alleen ruimte voor een bestuurscentrum en de publieksbalie. De ambtenaren die nu nog in De Ontmoeting werken, verhuizen na de verbouwing naar het pand aan de Burg. Mijnlieffstraat 1, het oude gemeentehuis van Anna Paulowna.

De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering een amendement aangenomen om nog geen geld beschikbaar te stellen voor de verbouwing van het bestuurscentrum.

Hiermee geven zij het college de opdracht om in de raad van oktober 2015 een sober en doelmatig voorstel aan te bieden voor de aanpassingen aan het bestuurscentrum en de verbouwing van de raadzaal tot multifunctionele ruimte, in overleg met de toekomstige gebruikers. Het is de bedoeling dat het multifunctionele bestuurscentrum, behalve door college- en raadsleden, ook door de andere partners gebruikt gaat worden.

Planning

De planning is dat de verbouwingswerkzaamheden plaatsvinden van december 2015 tot januari 2015 2017.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl