Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 07 oktober 2015 3500 inwoners ontvangen vragenlijst over compacte APV Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De Algemene plaatselijke verordening (Apv) van Hollands Kroon bestaat sinds april 2015 van dit jaar uit minder regels. Om de effecten hiervan te meten voert de gemeente samen met de Radboud Universiteit Nijmegen een grootschalig onderzoek uit onder de inwoners van Hollands Kroon. Begin juli 2015 hebben we op duizend adressen een brief bezorgd.

Inwoners die niet hebben gereageerd ontvangen binnenkort een herinneringsbrief op de mat met de vraag om alsnog te reageren. Daarnaast hebben we besloten om deze maand nog eens zoín 3500 extra inwoners een vragenlijst toe te sturen.

Hierdoor worden de uitkomsten van het onderzoek nog betrouwbaarder.

Inwoners gezocht voor focusgroep over compacte APV

Ook op andere manieren verzamelen we de komende twee jaar informatie over de ervaringen met de compacte APV. Zoals via drie focusgroepen: (1) politie/toezicht en handhaving; (2) gemeenteraad; en (3) inwoners. Aan iedere groep nemen zeven personen deel. Voor de focusgroep inwoners zoeken we nog mensen! Wilt u hieraan deelnemen of heeft u hier vragen over? Stuur dan een e-mail naar info@voordeeenvoordeander.nl.

Vragen die in de pilot aan de orde komen zijn:

De focusgroep komt drie keer bij elkaar (2015, 2016 en 2017). De bijeenkomsten duren zoín twee uur en zijn ís avonds.

Hoe ziet de vragenlijst eruit?

In de brief staat een unieke inlogcode, die toegang geeft tot de vragenlijst. De vragenlijst is opgebouwd uit drie blokken. We zijn benieuwd naar uw ervaringen met overlast in Hollands Kroon, uw mening over uw buurt en gemeente en uw persoonlijke voorkeuren. Het invullen van de lijst neemt ongeveer een kwartier van uw tijd in beslag. Verder is belangrijk om te weten dat de universiteit en de gemeente uw naam en antwoorden niet aan elkaar kunnen koppelen. Anonimiteit en vertrouwelijkheid van uw gegevens zijn gegarandeerd. U kunt de vragenlijst invullen tot 19 oktober 2015.

Verloting Waddenproeverij onder deelnemers vragenlijst

Uw deelname aan het onderzoek is van groot belang. Hoe groter de deelname, hoe betrouwbaarder en waardevoller de uitkomsten van het onderzoek. Om dat te onderstrepen en te stimuleren verbinden we aan uw deelname een verloting.

Twintig deelnemers gaan met partner of bekende een dagje varen met Jan Rotgans op de Waddenzee voor een Waddenproeverij. Wie weet zien wij elkaar!

Meer informatie over de compacte APV vindt u op www.voordeeenvoordeander.nl En heeft u een goed idee of oplossing gevonden voor het veranderen van storend gedrag? Laat het ons weten via

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl