Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 13 oktober 2015 Informatieavond vluchtelingenopvang in Petten dinsdagavond 13 oktober 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Dinsdagavond 13 oktober 2015 om 19.30 uur begint een informatieavond over opvang van vluchtelingen in Petten. De avond wordt gehouden in de Watersnip aan de Pettemerweg 4. Inwoners van Petten zijn welkom.

Door het COA wordt op gemeente Schagen een beroep gedaan voor de opvang van vluchtelingen. Natuurlijk wil de gemeente een bijdrage leveren in deze noodsituatie. Tegelijkertijd vindt de burgemeester het belangrijk om dit te doen op een verantwoorde wijze, met oog voor de omgeving waar de vluchtelingen worden opgevangen.

In overleg met onder andere het COA (centrale opvang asielzoekers), is besloten om in Schagen een aantal vluchtelingen voor de duur van twee tot drie jaar onderdak te bieden. Aanvankelijk zal het gaan om 150 mensen en na 1 januari 2015 2016 kan dit aantal worden uitgebreid tot maximaal 225 mensen. Het gaat hierbij niet hoofdzakelijk om nieuwe asielzoekers; 80% van deze groep heeft inmiddels een verblijfsvergunningen en wacht in asielzoekerscentra op een woning. Gemeente Schagen overweegt om de opvang voor deze groep te organiseren in Huis ter Duin in Petten, waar op dit moment nog Poolse gastarbeiders tijdelijk verblijven.

Op vrijdag 16 oktober 2015 zal de gemeenteraad zich over dit voorstel buigen, maar voor die tijd willen de burgemeester en de gemeenteraad graag van de omwonenden horen hoe zij daar tegenover staan, aan welke voorwaarden de opvang volgens hen zou moeten voldoen om voor alle partijen een leefbare situatie te creëren.

Dat er opvang wordt geboden is niet de vraag, wel hoe dat het beste kan gebeuren. Alle inwoners van Petten zijn per brief uitgenodigd om met de burgemeester hierover van gedachten te wisselen op dinsdagavond 13 oktober 2015.

De opvang die morgen wordt besproken zal niet de enige zijn voor Schagen. Het verhaal van het COA is duidelijk: veel opvang is nodig. Er zal op Schagen waarschijnlijk nog een beroep worden gedaan om noodopvang voor vluchtelingen te bieden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl