Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 oktober 2015 Aanleg nieuwe trapopgang in Callantsoog

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Gemeente Schagen gaat van 26 oktober 2015 tot en met 18 december 2015 werkzaamheden uitvoeren bij de trap in Callantsoog. De strandopgang van het Dorpsplein van Callantsoog voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De huidige trap is te smal, verouderd en in slechte staat en wordt totaal verwijderd.

De nieuwe inrichting krijgt de volgende aanpassingen:

De trap krijgt een duidelijke indeling in een beloopbaar deel en een ‘verblijfdeel’. De leuning vormt de as van het beloopbare deel. Op het zuidelijke deel van de trap worden treden samengevoegd tot tribuneelementen.

Dit is het deel van de trap waar gezeten kan worden. Komt men van het strand dan is dit de plek om de voeten “zandvrij” te maken en de schoenen aan te trekken. Door de ligging op de kop van het Dorpsplein is deze plek ook een goede locatie om de op het plein aangeschafte versnaperingen op te eten. De nieuwe trap wordt van hout gemaakt.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf K. Dekker B.V. uit Warmenhuizen.

Tijdens de werkzaamheden kan de trap niet worden gebruikt. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Wanneer de aannemer aan de bovenzijde van de trap met kranen bezig is, is ook deze route afgesloten in verband met de veiligheid.

Aan het einde van de werkdag wordt het betreffende pad elke dag opengesteld met een (minimale) doorgang van 1,50 m. In het weekend is er meer ruimte beschikbaar ter bevoorrading van het strandpaviljoen.

Uiteraard probeert de aannemer de hinder en overlast van de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl