Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 22 oktober 2015 Den Helder: Visiegesprekken Van Galenbuurt gestart

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Zo'n 15 bewoners zijn gestart met het maken van een toekomstvisie op de Van Galenbuurt. Voor en door bewoners. Wethouder Jacqueline van Dongen benadrukte dat het echt ergens om gaat: "Op het stadshart na ligt er voor geen enkele buurt in de Stad Binnen de Linie een echte toekomstvisie. In de Van Galenbuurt start u nu daarmee. De inzet is dat de visie door de gemeenteraad wordt vastgesteld."

Vaak worden er van bovenaf visies vastgesteld om buurten aan te pakken, tot sloop aan toe. Nu is het doel een bewonersvisie die de buurt toekomst geeft. De zaal was zeer gevarieerd van samenstelling: jong, oud, geboren Jutter en import, het was allemaal aanwezig. Ze kregen veel tips mee: "Doe iets met de uitslagen van de buurtenquête. Wees creatief en bedenk dat ook ouderen in de buurt blijven wonen. Als je iets wilt, zoals bijvoorbeeld bedrijfsbusjes uit de wijk, bedenk dan ook hoe je dat wilt doen. En kijk niet altijd naar de gemeente, maar ook naar andere partijen. Wie ben je zelf?"

Na het gezamenlijke deel gingen de bewoners in twee groepen uiteen om alvast een start te maken onder leiding van twee vrijwillige, neutrale begeleiders. Voor groep 1 zijn dat oud-ambtenaar Huub van Leeuwen en architect Brigitte Jacobs.

Groep 2 wordt begeleid door Willem Stam (ambtenaar) en Diane Schoppink (medewerker VVV Top van Holland). We zijn benieuwd wat er over enkele maanden wordt gepresenteerd!

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl