Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 04 november 2015 Hollands Kroon gaat aan de slag met herstructurering Wieringerwerf

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De komende jaren staat er veel te gebeuren in het oude deel van Wieringerwerf. In het westelijke deel van het dorp wordt de riolering nagenoeg in zijn geheel vervangen.

Dat biedt kansen voor de openbare ruimte, zoals het verbeteren van het openbaar groen en de wegen. Ook de ontwikkelingen op het gebied van detailhandel gaan snel, wat gevolgen heeft voor de bestaande winkelgebieden. Het onderwijs merkt de gevolgen van de verandering in de samenstelling van de bevolking. Meer ouderen en minder kinderen dwingen tot keuzes op het gebied van zorg en onderwijs. Ook zijn er in het dorp steeds meer lege gebouwen waar iets mee gedaan moet worden. Een plattegrond die de verschillende gebieden aangeeft is onderaan dit bericht toegevoegd.

Nieuwe plattegrond deel Wieringerwerf

Wethouder Theo Groot vindt het van groot belang dat deze ontwikkelingen en de gevolgen daarvan in beeld gebracht worden. Het college heeft daarom besloten om in samenwerking met de betrokken partijen (zowel ondernemers en instellingen als verenigingen en bewoners) voor de zomer van volgend jaar een nieuwe plattegrond van dit deel van Wieringerwerf te maken. Met deze plattegrond, die een streefbeeld laat zien van dit deel van het dorp over 10 jaar, kan het college beter onderbouwde besluiten nemen. Ook kan dit streefbeeld inspiratie geven voor de inrichting van de openbare ruimte. De start van dit proces vindt in november plaats.

Het "Plangebied Wieringerwerf" is te vinden op www.hollandskroon.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl