Onroerend Goed en Wonen: 04 november 2015 Hollands Kroon gaat aan de slag met herstructurering Wieringerwerf

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De komende jaren staat er veel te gebeuren in het oude deel van Wieringerwerf. In het westelijke deel van het dorp wordt de riolering nagenoeg in zijn geheel vervangen.

Dat biedt kansen voor de openbare ruimte, zoals het verbeteren van het openbaar groen en de wegen. Ook de ontwikkelingen op het gebied van detailhandel gaan snel, wat gevolgen heeft voor de bestaande winkelgebieden. Het onderwijs merkt de gevolgen van de verandering in de samenstelling van de bevolking. Meer ouderen en minder kinderen dwingen tot keuzes op het gebied van zorg en onderwijs. Ook zijn er in het dorp steeds meer lege gebouwen waar iets mee gedaan moet worden. Een plattegrond die de verschillende gebieden aangeeft is onderaan dit bericht toegevoegd.

Nieuwe plattegrond deel Wieringerwerf

Wethouder Theo Groot vindt het van groot belang dat deze ontwikkelingen en de gevolgen daarvan in beeld gebracht worden. Het college heeft daarom besloten om in samenwerking met de betrokken partijen (zowel ondernemers en instellingen als verenigingen en bewoners) voor de zomer van volgend jaar een nieuwe plattegrond van dit deel van Wieringerwerf te maken. Met deze plattegrond, die een streefbeeld laat zien van dit deel van het dorp over 10 jaar, kan het college beter onderbouwde besluiten nemen. Ook kan dit streefbeeld inspiratie geven voor de inrichting van de openbare ruimte. De start van dit proces vindt in november plaats.

Het "Plangebied Wieringerwerf" is te vinden op www.hollandskroon.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl