Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 04 november 2015 Noord-Holland: Nationaal Monumentencongres op 12 november 2015

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Met het thema 'Koers 2020, werken aan vakmanschap en innovatie' kijkt het congres op 12 november 2015 vooruit op de toekomst van de monumentenzorg. Wat zijn de grote maatschappelijke veranderingsprocessen en wat is hun invloed op de Nederlandse monumentenzorg?

De uit America overgekomen Jack Kardys, directeur van het Everglades park in Florida, geeft een Amerikaanse visie op innovatie in (financieel) beheer.

Hoogleraar Eric Scherder en trendwatcher Tony Bosma houden de erfgoedsector een spiegel voor. Dat en meer komt 12 november 2015 aan de orde op het Nationale Monumentencongres in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) in Hilversum.

Ook thema's als 'veranderend toezicht op bouwkwaliteit', 'de impact van decentralisatie' en de financierbaarheid van 'historisch vastgoed' staan op de agenda. Meer dan 20 organisaties op het gebied van monumentenzorg, herbestemming en erfgoed geven acte de presence met deelsessies. Ook gedeputeerde Ralph de Vries van Noord-Holland en de Hilversumse wethouder Monumentenzorg, Nicolien van Vroonhoven, leveren een bijdrage.

Prijs jong monumententalent

Tijdens het congres wordt de jaarlijkse prijs Jong Monumententalent uitgereikt.

Deze prijs gaat naar de persoon die 'onderneemt in de monumentensector en daarin een opvallende rol, bijzondere competentie of innovatieve aanpak laat zien'. Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, reikt de prijs uit.

Het congres is het grootste in z'n soort en fungeert als jaarlijkse toogdag voor alle partijen die actief zijn op het gebied van monumentenzorg, de (her)ontwikkeling en herbestemming van historisch vastgoed. Het congres wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd, dit keer in Hilversum, omdat honderd jaar geleden Dudok in dienst trad van de gemeente en onder meer na de bouw van het Raadhuis wereldwijd erkend werd als één van de meest toonaangevende architecten van Europa. Gemiddeld bezoeken zo'n 600 mensen het congres. Het is een initiatief van de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM), BOEi, het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, RCE.

Kijk voor het volledige programma op: www.monumentencongres.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl