Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 04 november 2015 Werk én woon in Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Donderdagmiddag 29 oktober 2015 om 16.30 uur overhandigt wethouder Jelle Beemsterboer het eerste exemplaar van de folder 'Gefeliciteerd met je nieuwe baan' aan HR-manager Kees Mosch van Bejo Zaden in Warmenhuizen.

De folder is bestemd voor nieuwe werknemers van bedrijven in de gemeente en adviseert hen om ook in de gemeente te gaan wonen. 'Gefeliciteerd met je nieuwe baan, welkom in Schagen' is de titel.

Een aantal grote werkgevers in Schagen heeft al aangegeven mee te doen en geeft nieuwe werknemers de folder mee. Dat zijn zaadveredelaars Bejo Zaden en Hazera in Warmenhuizen, maar ook het ECN in Petten. Hun werknemers wonen lang niet allemaal in hun eigen gemeente. Vanuit het hele land komen zij naar Schagen.

Opmerkelijk is daarbij dat zij zich niet automatisch ook hier vestigen. "Daar heb ik me oprecht over verbaasd," zegt wethouder Jelle Beemsterboer. "Het lijkt wel vanzelfsprekend dat zij verhuizen naar dorpen en steden die zuidelijker liggen dan Schagen. Terwijl Schagen zoveel heeft en het hier zo prettig wonen is." Wie een baan krijgt bij een van de bedrijven in Schagen, krijgt voortaan de folder 'Gefeliciteerd met je nieuwe baan, welkom in Schagen' mee.

De folder laat direct zien hoe mooi en leuk het is om hier te wonen. De wethouder is er heel blij mee. "Ik zie het al voor me dat je 's avonds thuis komt met het goede nieuws dat je de baan gekregen hebt en dan meteen met deze folder op tafel bespreekt om dichtbij je nieuwe werk te gaan wonen. Ik verwacht dat we minstens tien woningen per jaar extra kunnen bouwen" zegt hij lachend.

Het aantal werknemers groeit ook weer. Door de aantrekkende economie vragen bedrijven meer personeel. Beemsterboer: "Ik gun het alle mensen om in zo'n mooie gemeente als Schagen te mogen wonen. Ik ga er vanuit dat de nieuwe werknemers bij het lezen van de folder hiervan direct overtuigd zijn."

De folder vertelt in duidelijke bewoordingen waarom het in Schagen leuk wonen is. De mooie dorpen, de kust, de goede scholen, de natuur, de vele voorzieningen, enz. Dichtbij je werk wonen is ook duurzamer. Bijvoorbeeld als je op de fiets naar je werk kunt, maar ook vanwege het mindere aantal kilometers reistijd. Natuurlijk staat niet alles in de folder, maar het is wel een aanleiding om via internet meer te zoeken over Schagen als eerste stap naar wonen, werken, recreëren en lekker leven in Schagen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl