Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 17 november 2015 Schagen: Wethouder Ben Blonk zoekt steun oppositie voor OZB-verhoging

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Wethouder Ben Blonk gaat de komende weken in gesprek met alle raadsfracties, om te zien of er een meerderheid bereikt kan worden voor de verhoging van de OZB. Aanleiding hiervoor is het aftreden van wethouder Andre Groot nadat de VVD-fractie zich tegen de OZB-verhoging bleef uitspreken.

Deze week heeft wethouder Andre Groot aangegeven zijn functie als wethouder neer te leggen. Dit naar aanleiding van de besluitvorming rondom het accommodatiebeleid. Andre Groot heeft het collegevoorstel om de OZB met 9% te verhogen, gesteund. Deze verhoging is nodig om het accommodatiebeleid te kunnen betalen zonder toekomstige generaties met extra schulden te belasten. Het voorstel wordt niet gesteund door zijn eigen VVD fractie hetgeen voor Andre Groot reden was zijn functie neer te leggen.

Op 15 december 2015 neemt de gemeenteraad een besluit over het accommodatiebeleid.

Verantwoordelijk wethouder Ben Blonk zal, de komende weken in gesprek treden met alle oppositiepartijen om breed draagvlak te krijgen voor het accommodatiebeleid, waarover de raad op 15 december 2015 een besluit neemt. De inzet van het college is een accommodatiebeleid waarin de voorzieningen in alle wijken en kernen behouden blijven. Vooral voor de wijken en kernen in het buitengebied zijn maatschappelijke accommodaties van essentieel belang voor de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van de woonomgeving. Tegelijkertijd wil het college een sluitende begroting en een gezonde financiële situatie voor Schagen nu en in de toekomst. Dat betekent dat financiering van het accommodatiebeleid niet mag berusten op een 'hypotheek op de toekomst'. Het college is nog steeds van mening dat verhoging van de OZB de financieel verantwoorde oplossing is. Wethouder Blonk vertrouwt erop dat verschillende oppositiepartijen dit inzicht delen en het voorstel zullen dragen. Dat zal de komende weken uit de gesprekken moeten blijken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl