Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 24 december 2015 Schagen: Huurwoningen aan Beethovenlaan

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Honderd extra huurwoningen worden in de periode tot het jaar 2020 gebouwd in gemeente Schagen. Dit staat in de prestatieafspraken tussen gemeente, Wooncompagnie en huurderskoepel Schagen e.o. De eerste huurwoningen worden mogelijk al in 2016 gebouwd aan de Beethovenlaan in stad Schagen. Wethouder Jelle Beemsterboer en directeur John Hendriks van de Wooncompagnie, tekenden hiervoor een intentieovereenkomst op 16 december 2015.

De woningen komen op de locatie tegen de spoorlijn, aan de Beethovenlaan 9. De partijen gaan hiermee nog voor de zomer van 2016 aan de slag. Alle gemeentelijke termijnen worden zo spoedig mogelijk doorlopen om de betaalbare sociale huurwoningen snel te kunnen bouwen. Na de Beethovenlaan volgen meer locaties.

Directeur J. Hendriks van de Wooncompagnie: "We kunnen tijdelijk veel regelen bij huurwoningen, maar als dit ons lukt om permanente woningen te bouwen én dat snel te regelen, is het helemaal geweldig!"

Het gaat om sociale huisvesting voor starters, ouderen en vergunninghouders. De locatie aan de Beethovenlaan krijgt de eerste woningen, maar dat zijn er zeker geen honderd. Hoeveel woningen hier kunnen komen is nog niet bekend. Het stedenbouwkundig plan moet nog worden gemaakt. Het project is in strijd met het bestemmingsplan, dus is nu al bekend dat er ook een herziening van het bestemmingsplan moet komen, kortom: een procedure moet worden gestart.

Er zal, zodra het stedenbouwkundig plan is opgesteld, een informatiebijeenkomst worden georganiseerd. De gemeente en Wooncompagnie hopen dat de bestemmingsplanprocedure snel doorlopen kan worden, zodat in de zomer van 2016 kan worden begonnen met de bouw. In dat geval kunnen de woningen in 2018 in gebruik genomen worden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl