Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 07 januari 2016 Den Helder: Presentatie concept Bewonersvisie Van Galen 2025 op 12 januari 2016

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Dinsdag 12 januari 2016 vindt de presentatie plaats van de concept Bewonersvisie 'Van Galen 2025'. Het college heeft afgelopen dinsdag kennis genomen van deze door bewoners opgestelde toekomstvisie op de Van Galenbuurt. Twee groepen bewoners zijn er de afgelopen tijd in verschillende sessies mee bezig geweest.

In de bewonersvisie is ook rekening gehouden met de uitslagen van de bewonersenquête die afgelopen zomer is gehouden. Vele onderwerpen passeren erin de revue: parkeren, groen en spelen in de buurt, mogelijkheden voor kleine winkeltjes, geschiktheid voor ouderen enzovoorts. Veel nadruk ligt op behoud en versterking van de authentieke sfeer van de buurt, gecombineerd met meer vrijheid en flexibiliteit in het gebruik.

Tegelijk met dit visieproces brengt de gemeente een nieuw bestemmingsplan voor het Stadshart-west in procedure. De Van Galenbuurt is daar onderdeel van. De komende discussies over de bewonersvisie gaan dus ook over de vraag in hoeverre het nieuwe bestemmingsplan de bewonerswensen mogelijk gaat maken.

Conceptvisie inzien

De conceptvisie is te downloaden via www.denhelder.nl/vangalen2025 . Papieren versies zijn verkrijgbaar in buurthuis De Beuk en in het stadhuis.

Presentatie

De presentatie van de visie gebeurt tijdens een informele buurtbijeenkomst. Deze vindt plaats in buurthuis De Beuk op dinsdag 12 januari 2016. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur. Daarna staat de visie op de agenda van de Raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van 1 februari 2016. De bedoeling is dat de visie na eventuele wijzigingen wordt vastgesteld door de gemeenteraad. De visie wordt daarmee een belangrijke richtingaanwijzer voor hoe de buurt zich de komende tien jaar gaat ontwikkelen. Soms is daarbij de gemeente aan zet, en soms ook de bewoners zelf.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl