Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 20 januari 2016 Den Helder: Snel aan tafel over het Stadshart

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - "Den Helder werkt al jaren aan het opwaarderen van het stadshart en met prachtig resultaat. Tegelijk moeten we constateren dat de negatieve ontwikkelingen in winkelgebieden sneller gaan dan we hadden voorzien. In heel Nederland en ook in onze stad. We zullen met zijn allen onze ambities kritisch moeten bekijken en versneld met nieuwe plannen moeten komen om het aantal m2's winkeloppervlakte verder te verkleinen en het winkelhart compacter en aantrekkelijker te maken. Ik ga hierover snel aan de tafel met alle partijen die hier aan bij kunnen dragen."

Wethouder Lolke Kuipers heeft afgelopen woensdag al gesproken met vertegenwoordigers van de Helderse ondernemers in de binnenstad en met de Detailhandelsfederatie. Dat was een zeer constructief gesprek. Uit dat gesprek kwam vooral naar voren dat versneld gezamenlijk optrekken van wezenlijk belang is. Met vastgoedeigenaren, Woningstichting, Zeestad, investeerders en ondernemers. De gemeente neemt het initiatief om de gesprekken hierover de komende weken te organiseren.

"Ik ben niet negatief over de ontwikkelingen, maar wel bezorgd. Bezorgd over het wel en wee van onze ondernemers in de detailhandel en over het aanzien van ons centrum als geheel. Tegelijkertijd kan niemand erom heen dat ons stadshart de afgelopen jaren enorm is opgeknapt en daar gaan we ook mee door. Julianaplein, Beatrixstraat, Keizerstraat: overal zien we echt een verbetering van de kwaliteit dankzij de inzet van allerlei partners en ondernemers zelf."

"Het centrum wordt al compacter, plannen voor verdere inkrimping liggen er en het aantal m2's winkelruimte neemt af. We kunnen het samen in Den Helder, maar zullen nog een extra tandje moeten bijzetten. Er is niet maar één oplossing voor wat er nu gaande is en het raakt ook niet alleen het stadshart. Het raakt ook de andere winkelgebieden in de stad en ook daar zal men zich gereed moeten maken voor de toekomst. Eén simpele oplossing voor de leegstand is er niet voor handen."

"Het is noodzakelijk dat we er met zijn allen de schouders onder blijven zetten.

Ik geloof dat dat kan en ik denk dat door slim te kijken naar vastgoed en bestaande plannen, we de wind kunnen laten draaien. Dat zal natuurlijk niet morgen gelukt zijn. Het is daarom verstandig om ook met korte termijnplannen aan de slag te gaan. Ook daarover gaan we met partijen om de tafel. Iedereen heeft momenteel wel een idee over wat er in het V&D-pand moet komen. Dat snap ik heel goed, en ook ik zal blij zijn als zich morgen een partij aanbiedt die het gaat vullen. Het belangrijkste is echter dat we een totaalplan hebben waar we samen aan willen en kunnen blijven werken. Als ik zie wat we hier de afgelopen jaren hebben bereikt, dan heb ik er vertrouwen in dat we ook dit samen kunnen."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl