Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 01 februari 2016 Gemeenten in de kop van Noord-Holland sluiten henneppanden eerder

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De gemeenten in de kop van Noord-Holland gaan strenger optreden tegen 'henneppanden'. Er worden geen 'waarschuwingen' meer gegeven wanneer hennep wordt aangetroffen, of andere zaken die in verband met hennepteelt verboden zijn. In die gevallen wordt het pand meteen gesloten. Dat hebben de gemeenten Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen op donderdag 28 januari 2016 vastgesteld in het Driehoeksoverleg, het overleg tussen de gemeenten, de politie en het Openbaar Ministerie.

Tot nu toe werd, bij constatering dat er in een woning een hennepplantage was of wanneer vanuit een pand gehandeld werd, eerst gewaarschuwd. Met het aangescherpte beleid wordt een pand direct gesloten bij het aantreffen van minimaal 50 gram of meer dan twintig hennepplanten. Geen waarschuwing meer dus.

Daarnaast wordt een hennepplantage uiteraard geruimd en de kosten op de veroorzaker verhaald.

"Het lijkt misschien makkelijk en snel geld verdienen, maar de risico's zijn enorm. Neem alleen maar het brandgevaar dat optreedt, of de straffen die staan op drugs-gerelateerde delicten. Daarnaast moet je, als gemeente, vaak alsnog de stroom betalen, kan een woningbouwcorporatie de huurovereen-komst ontbinden en ben je vaak niet direct af van criminelen die de plantage hebben ingericht. Met dit beleid willen we de wijken en buurten veiliger maken", aldus burgemeester Koen Schuiling van Den Helder en voorzitter van het Driehoeksoverleg.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl