Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 februari 2016 Nieuw stadhuis Den Helder op Willemsoord goedkoopste optie

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Het college van Den Helder gaat de gemeenteraad voorstellen Willemsoord verder uit te werken als locatie voor een nieuw stadhuis. Op basis van het coalitieakkoord zijn vier mogelijke locaties door een onafhankelijk bureau onderzocht. Willemsoord kwam ruim als goedkoopste uit de bus. In het voorstel komt het stadhuis in twee bestaande gebouwen (Willemsoord 29 en 30, gelijk links na de brug) met daarachter nieuwbouw. Het voorstel wordt 22 februari 2016 in de raadscommissie besproken.

In hun bestuursakkoord spraken de vijf coalitiepartijen in Den Helder af vier mogelijke locaties voor het stadhuis financieel door te laten berekenen en op basis daarvan een keuze te maken. De overige drie locaties waren: voormalig Huis Tijdverdrijf aan de dijk, locatie oude schouwburg en de huidige locatie van het stadhuis aan de Bijlweg. Uitgangspunten zijn dat de huisvesting een sober, doelmatig en duurzaam ontwerp moet hebben, exploiteerbaar dient te zijn binnen de huidige huisvestingslasten en tegen de laagst mogelijke investeringskosten.

Aan de hand van deze opdracht is ICS Adviseurs in oktober 2015 gestart met het onderzoek.

Alle locaties zijn langs dezelfde meetlat gelegd. Uit het onderzoek blijkt dat Willemsoord ten opzichte van de andere locaties de laagste investeringskosten en laagste jaarlijkse exploitatielasten kent. Met een berekende gemiddelde jaarlijkse exploitatielasten van € 1,35 miljoen past het ruim binnen het begrote budget voor huisvestingslasten. En is het ruim goedkoper dan de overige locaties.

Conform het bestuursakkoord besloot het college daarom de gemeenteraad voor te stellen dit scenario verder uit te werken en hiervoor een voorbereidingskrediet van € 2,1 miljoen euro ter beschikking te stellen.

De onderzoeksrapportage is vanaf vandaag openbaar beschikbaar, met uitzondering van de financiële bijlagen. Besluitvorming in de gemeenteraad vindt in maart 2016 plaats.

De download naar de onderzoeksrapportage en de veelgestelde vragen en antwoorden vindt u op www.denhelder.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl