Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 10 maart 2016 Holland Kroon: Pilot van start met hondenpoepbakken in Breezand

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Hondenpoep op de stoep, straat of het trapveldje is voor veel mensen een bron van ergernis. Natuurlijk zijn er hondenbezitters die altijd de poep van hun hond opruimen maar dit gebeurt niet door iedereen.

Bij de dorpsraad Breezands Belang ontstond daarom het initiatief om in het dorp hondenpoepbakken en zakjesdispensers te plaatsen om hiermee te proberen de overlast te verminderen. Het college heeft enthousiast gereageerd op deze oproep. Samen met de kernbeheerders van de gemeente is de dorpsraad aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn, want er worden 11 bakken in het dorp geplaatst.

Pilot

De bakken zijn als proef neergezet voor de duur van 6 maanden. Bij een succes wordt overwogen om de bakken ook in andere dorpen te plaatsen. De bakken worden op de door dorpsraad aangegeven hondenroutes geplaatst.

Bakken en zakjes

In de bakken zitten lege zakjes en kan opgeruimde hondenpoep gedeponeerd worden.

De zakjes worden aangevuld door de dorpsraad. De dorpsraad is nog op zoek naar mensen die willen helpen om de zakjes aan te vullen. Wilt u hierbij helpen? Dan kunt u zich aanmelden via breezands-belang@hotmail.nl. Het legen van de bakken wordt door de gemeente gedaan.

Op vrijdag 18 maart 2016 plaatst burgemeester Nawijn de eerste bak samen met de dorpsraad. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Om 13.30 uur staat de koffie voor u klaar bij café de Dorstvlegel in Breezand.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl