Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 10 maart 2016 Den Helder: Meldpunt woon- en adresfraude ingesteld

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Heeft u vermoedens van frauduleus handelen door burgers, instanties en bedrijven? Bij het meldpunt woon- en adresfraude kunt u nu rechtstreeks een vermoeden van woon- of adresfraude melden.

Inwoners van Den Helder moeten veilig en prettig kunnen wonen. Daarom zijn er regels voor het huren en verhuren van een woning en dienen inwoners op grond van de Wet Basisregistratie Personen (BRP) ingeschreven te staan op het adres waar men daadwerkelijk verblijft. Helaas houdt niet iedereen zich aan de regels.

Woon- en adresfraude heeft veel negatieve gevolgen voor de omgeving, maar ook voor mensen die een woning zoeken. Ook blijkt fraude vaak de basis te zijn voor het onrechtmatig aanvragen van bijvoorbeeld uitkeringen, toeslagen, kinderbijslag of studiefinanciering. Het kan ook een voorbode zijn van mensenhandel en diverse vormen van uitbuiting. Het is oneerlijk, onveilig en onaangenaam.

Meldpunt

Heeft u vermoedens van frauduleus handelen door burgers, instanties en bedrijven Bij het meldpunt kunt u nu rechtstreeks een vermoeden van woon- of adresfraude melden.

Wilt u liever anoniem een melding doen? Dan kan ook. Stuur dan een briefje aan het college van burgemeester en wethouders, ter attentie van het fraudeteam woon-en adresfraude, Postbus 36 1780 AA Den Helder. Binnenkort is het ook mogelijk om een vermoeden van fraude te melden via de website van de gemeente www.denhelder.nl

Fraudeteam

Het huidige kabinet heeft fraudebestrijding hoge prioriteit gegeven. In de nota 'Rijksbrede Aanpak Fraude' wordt het tegengaan van woon- en adresfraude als een belangrijk onderdeel van de algehele fraudebestrijding beschouwd. Ook de gemeente Den Helder bindt de strijd aan met deze vorm van fraude en misbruik.

Een gemeentelijk fraudeteam geeft samen met onder andere de Politie en Woningstichting Den Helder invulling aan een plan van aanpak op basis waarvan woon-en adresfraude nog effectiever kan worden bestreden.

Resultaten

Het fraudeteam is sinds medio december 2015 actief en heeft al diverse resultaten geboekt. Zo zijn er onjuiste inschrijvingen gecorrigeerd, een aantal uitkeringen beëindigd of de verlening daarvan voorkomen, ten onrechte uitgekeerde bedragen teruggevorderd, is men diverse vormen van uitbuiting op het spoor, is een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld en is een lang uitstaande boete geïnd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl