Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 10 maart 2016 Hollands Kroon: Wat vindt u van een 3e bak voor de inzameling van plastic, blik en lege pakken? Geef nu uw mening! (tm 4 april 2016)

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waarvan weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt. De invoering van een 3e bak voor de inzameling van plastic, blik en lege pakken helpt daarbij.

Ook het college van Hollands Kroon vindt afval scheiden belangrijk. Maar voordat zij besluiten om deze bak in te voeren, willen zij eerst weten hoe u hier als inwoner over denkt. Daarom kunt u tot en met 4 april 2016 uw mening geven over de invoering van een extra container voor plastic, blik en lege pakken.

Geef uw mening via Argu

Uw mening geven kan via ĎArguí; een forum/discussie-omgeving waar ideeën gedeeld en besproken kunnen worden. Geef daarom nu een reactie en laat uw mening horen via Argu argu.co/m/1002.

Bewonersavond

Ook organiseren we op 23 maart 2016 van 19.30-21.30 uur een bewonersavond waar u vragen kunt stellen en uw mening kunt laten horen. Aanmelden kan via het contactformulier onderaan deze pagina. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis in Anna Paulowna aan de Verwachting 1. Bij veel belangstelling organiseren we ook in de andere grote kernen bijeenkomsten.

Besluit college

Na 4 april 2016 analyseren we alle gegeven meningen. Op basis daarvan neemt het college een besluit om een 3e bak wel of niet in te voeren. De verwachting is dat het college hier in april/mei 2016 een besluit over neemt. Van de uitkomst stellen wij u natuurlijk op de hoogte via onze kanalen.

Een vuilniszak vol per week

Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol plastic en lege drankenkartons. Door dit apart te houden van het andere afval, kan het worden hergebruikt. Van het ingezamelde plastic worden plastic korrels gemaakt, die als grondstof gebruikt worden voor nieuwe producten van plastic. Bijvoorbeeld broodtrommels, tennisballen en bermpaaltjes. De lege pakken worden gesplitst in drie grondstoffen: plastic korrels, granulaat voor aluminium en papier. Van het granulaat voor aluminium worden bijvoorbeeld theepotten, emmers en pannen gemaakt.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit

De gemeente Hollands Kroon en HVC vinden het belangrijk om afval goed te scheiden. Afval bevat veel waardevolle materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Door dit afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden. Mensen kunnen hieraan bijdragen door thuis gft, papier, glas, textiel, plastic verpakkingen en drankenkartons te scheiden. Hollands Kroon en HVC werken eraan om dit nog beter te faciliteren.

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? In de bijlage hieronder vindt u de veel gestelde vragen over de 3e bak voor plastic, blik en lege pakken. Heeft u andere vragen? Stel ze aan ons via telefoonnummer 088-321 5000, via onze Facebookpagina Hollands Kroon www.facebook.com/hollandskroon of op Twitter

Hoe werkt Argu?

Bekijk hier een filmpje met een uitleg over hoe de forum/discussieomgeving 'Argu' werkt www.youtube.com/watch?v=mxQZNodm8OI&feature=youtu.be

Een lijst met veelgestelde vragen over de 3e bak voor plastic is te vinden op www.hollandskroon.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl