Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 22 april 2016 Ondertekening bijzonder woningproject schoolgebouw Oudesluis

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Donderdagmiddag 21 april 2016 om 14.00 uur ondertekende wethouder Jelle Beemsterboer en initiatiefnemer Lucien Stelder de koop-/realisatieovereenkomst om te komen tot unieke woningbouw in Oudesluis. Stelder gaat de voormalige basisschool De Bijenkorf gedeeltelijk ombouwen naar 5 appartementen en een kantoorruimte.

Het zal uniek zijn om in een voormalige school te kunnen wonen. De leefruimten zijn groot, de plafonds zijn hoog en er zijn grote ramen. Daardoor krijgt de bewoner wel de sfeer van de school nog mee. Wie weet zijn er straks bewoners die hier ook nog naar school zijn gegaan, voor hen zal het zeker nostalgische gevoelens oproepen. Belangrijk is ook de prijs. De koopsom van de appartementen is aantrekkelijk voor starters en senioren.

In Oudesluis zijn diverse bijeenkomsten gehouden voor een nieuwe toekomst voor het schoolgebouw. Gemeente Schagen is met de bewoners van Oudesluis in gesprek gegaan over een nieuwe invulling voor basisschool De Bijenkorf. Uitgangspunt was het behoud van de gymzaal en de multifunctionele ruimte voor de gemeenschap van Oudesluis. Voor de overgebleven klaslokalen moest een invulling gezocht worden.

Het idee dat op de meeste steun kon rekenen was dit plan voor woningen en een kantoorruimte, geïnitieerd door de eigenaar van LS Vastgoed, Lucien Stelder. De gemeente is in november 2016 een samenwerking met LS Vastgoed aangegaan.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl