Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 25 mei 2016 Herbestemming NH 2016 van start

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gedeputeerde Jack van der Hoek heeft het startsein gegeven voor het programma Herbestemming NH 2016. De werkplaats van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, de Doopsgezinde Kerk Oosterend (Texel) en de Hervormde Kerk Oostwoud zijn geselecteerd voor deelname aan het programma.

In de periode van juni 2016 tot en met september 2016 organiseert Herbestemming NH verschillende bijeenkomsten waar experts, creatieven, bewoners en eigenaren ideeën voor nieuwe functies en mogelijkheden voor verduurzaming van de gebouwen genereren.

In 2010 is de provincie Noord-Holland gestart met het programma Herbestemming.

Het programma heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan diverse succesvolle trajecten waarbij veel energie is gestoken in het realiseren van een gehele of gedeeltelijke functieverandering van religieus en industrieel erfgoed. In de afgelopen zes jaar zijn achttien projecten gefaciliteerd, telkens drie per jaar.

De projecten zijn onderdeel gemaakt van een brede maatschappelijke discussie en in een aantal gevallen gekoppeld aan nieuwe initiatiefnemers.

Zo droeg dit programma onder andere bij aan de nieuwe toekomst van het voormalige stoomgemaal te Lijnden, de Martinuskerk te Schellinkhout en de psychiatrische inrichting Willibrord te Heiloo. Daarnaast lopen nog diverse herbestemmingstrajecten waaronder die van de voormalige kerk naar ontwerp van Gerrit Rietveld in Uithoorn en het voormalige Casino voor officieren in Huisduinen.

De provincie ondersteunt de herbestemmingsprojecten bij het onderzoeken van de haalbaarheid van ideeën die gedurende de diverse sessies zullen worden gegenereerd.

Gedeputeerde Jack van der Hoek: "Herbestemming van leegstaand en leegkomend erfgoed is een belangrijke opgave voor de komende jaren. De provincie wil hier in de komende jaren een extra impuls aan geven. Wij zullen daarom een herbestemmingsfonds ontwikkelen waaruit wij breedgedragen herbestemmingsprojecten gaan cofinancieren. Dit zijn projecten die onlosmakelijk verbonden zijn met verduurzaming."

In de werkplaats van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik worden rijtuigen en locomotieven gerestaureerd en onderhouden. De werkplaats is heel beperkt toegankelijk voor publiek. Het museum wil daar graag verandering in brengen en nog meer mensen het verhaal vertellen van de geschiedenis van het lokale railvervoer in Nederland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl