Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 01 juni 2016 College Hollands Kroon legt plan voor herstructurering Wieringerwerf voor aan raad

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Wieringerwerf is een van de vier hoofdkernen in Hollands Kroon en heeft een belangrijke regionale functie.

Om de leefbaarheid en het voorzieningenniveau in deze kern op peil te houden, moeten er voor de toekomst van het dorp gerichte keuzes gemaakt worden voor de inrichting (herstructurering). De riolering in het oudste gedeelte van Wieringerwerf moet worden vervangen en is de aanleiding om ook andere zaken op te pakken. Om keuzes te maken wat opgepakt moet worden is het afgelopen half jaar met veel partijen gesproken. Dit heeft geleid tot een vlekkenplan dat op 23 mei 2016 is gepresenteerd aan inwoners en geïnteresseerden. Een vlekkenplan is een technische term om een globale indeling van een gebied inzichtelijk te maken.

Vlekkenplan Wieringerwerf

Bij de eerste bijeenkomst in januari 2016 van dit jaar werden inwoners en geïnteresseerden gevraagd hoe zij de toekomst van het dorp zagen. Meer dan 160 reacties zijn daarop binnengekomen. Deze zijn vervolgens verwerkt in een vlekkenplan, verdeeld in vier vlakken met aandachtspunten:

  1. Omgeving Terpweg: Sporten en leren in een duurzame omgeving (sport, recreëren, onderwijs en energie).
  2. Wonen in een leefbaar centrum (verbeteren verkeerssituatie, verblijfsgebied, leefbaarheid versterken, wonen en werken, shared space).
  3. Lelypark/Ovingestraat: Het park als ontmoetingsplek (park, wonen, zorg, cultuur, recreëren)
  4. Herbestemming waardevolle gebouwen (kerken, schoolgebouwen, cultuur, wonen, flexplekken, duurdere huur).

Proces & planning

De gemeenteraad behandelt het onderwerp waarschijnlijk op 16 juni 2016 De raad wordt voorgesteld om het vlekkenplan vast te stellen als basis voor de herstructurering. Daarna wordt het project verder uitgewerkt. Naar alle waarschijnlijkheid begint de uitvoering met het gebied 'Terpweg'. We verwachten dat de totale herstructurering ongeveer tien jaar duurt.

Op www.hollandskroon.nl is een "Vlekkenplan Wieringerwerf" document te downloaden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl