Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 08 juni 2016 Petten: Schip in de steigers

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Het Plein in Petten krijgt een grote blikvanger. Op maandag 6 en dinsdag 7 juni wordt 'het schip' in elkaar gezet: een omgekeerd schip dat herinnert aan de ooit gestrande schepen voor de kust van Petten. Het schip wordt geplaats op een groot podium dat gebruikt kan worden voor allerlei dorpsdoeleinden.

Tegelijk wordt de kerktoren helemaal opgeknapt. De toren wordt schoongespoten en opnieuw gestuukt en geschilderd. De toren is daarom even helemaal ingepakt alsof Christo een creatie levert in Petten. Het echte kunstwerk is echter het omgekeerde schip, dat het nieuwe stoere plein helemaal vervolmaakt.

Stoer plein voor stoer dorp

Het ontwerp van het plein en schip is een stoer ontwerp geworden voor een stoer dorp. Verschillende ideeën die de klankbordgroep had, hebben een plek gekregen in het ontwerp. Het is nu een plein met karakter, een verblijfsgebied waar de auto te gast is, de doorgaande weg is gehandhaafd, er komen bomen en veel bloemen, er zijn stoere materialen gebruikt zoals basalt en er komt een podium voor voorstellingen.

Blikvangers zijn binnenkort het omgekeerd schip en water. Op het plein komt water dat de eb- en vloedbeweging van de zee volgt. Op het ene moment staat er meer water op het plein dan op andere momenten. Kinderen kunnen op het plein met water spelen dat uit waterspuwers komt. Bij vorst kan de brandweer een deel van het plein onder water zetten, zodat hier op geschaatst kan worden. Vanaf het schip dat op een podium staat, kan dan koek en zopie verkocht worden.

Kortom, een veelzijdig stoer plein dat binnenkort wordt geopend. Hierover zeer binnenkort meer.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl