Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 juni 2016 Feestelijke opening strandtrappen en Plein Petten op 20 juni 2016

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De metamorfose van het Plein in Petten is nu helemaal voltooid. Ook de twee prachtige strandtrappen naast Zand tegen Zee en de Zuiderhazedwarsdijk zijn gereed. Reden voor een feestje, vooral voor de inwoners van Petten.

Op maandagmiddag 20 juni 2016 om 15.00 uur worden de strandtrappen officieel in gebruik genomen en het Plein officieel geopend. Dit gebeurt met een feestelijke start en wandelroute vanaf de trappen naar het Plein. De opening begint om 15.00 uur bij de strandtrappen. Na een korte wandeltocht openen een half uur later gedeputeerde Cees Loggen en wethouder Jelle Beemsterboer officieel het Plein.

Onze kust is op kracht. Overheden hebben flink samengewerkt aan veiligheid én kwaliteit van de kust tussen Camperduin en Callantsoog. Provincie Noord-Holland investeert hier in een aantrekkelijke kust gericht op natuur, recreatie en economie door realisatie van 50 projecten waaronder wandelroutes, uitkijkpunten, strandopgangen en nieuwe natuur. Dit in samenwerking met gemeenten Bergen en Schagen, Natuur-monumenten, Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en ondernemers.

De gemeente Schagen is blij dat de provincie heeft besloten fors te investeren in de aantrekkingskracht van het kustgebied met het programma 'kust op kracht'.

Samen met een klankbordgroep uit Petten en in overleg met het dorp zijn een groot aantal projecten uitgewerkt. De natuur in en om Petten wordt versterkt, het prachtige nieuwe strand wordt ingericht voor toerisme, de tankvallen worden grootschalig onderhouden, de strandopgangen zijn ontworpen en aangelegd en er is een prachtig nieuw dorpsplein ontstaan. Samen met de klankbordgroep, de inwoners en de provincie Noord-Holland markeren we dit moment met een officiële opening.

Meer informatie www.dorppetten.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl