Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 16 juni 2016 Resultaten onderzoek openbare ruimte Hollands Kroon bekend

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Iedere twee jaar wordt er onderzoek gedaan naar de waardering van de openbare ruimte in Hollands Kroon. Zo ook dit jaar. De inwoners van Hollands Kroon hebben hun eigen woonomgeving beoordeeld met een gemiddelde van 6,8. Ten opzichte van 2012 (7,1) en 2014 (6,9) is dit iets afgenomen. Uit de resultaten blijkt ook dat een groot gedeelte van de inwoners nog steeds tevreden is over de hoeveelheid fiets- en wandelroutes in de wijk.

Ook de mate van verlichting en de hoeveelheid openbaar groen worden positief beoordeeld.

Belangrijkste aandachtspunten

De belangrijkste aandachtspunten die worden genoemd zijn (nog steeds) de kwaliteit van de verharding (trottoirs), bestrijding van onkruid, de aanpak van hondenpoep en de aanwezigheid van zitbanken en afvalbakken. De gemeenteraad heeft in 2015 besloten om vanaf 2016 structureel € 300.000 extra te reserveren voor de openbare ruimte: € 125.000 voor bewonersinitiatieven, € 90.000 voor onkruidbeheersing op verharding en € 85.000 voor de aanplant van nieuwe bomen.

hk openbare ruimte in beeld

Het complete onderzoeksrapport is te raadplegen via www.hollandskroon.nl

Met de resultaten uit dit rapport kan het college en de gemeenteraad bepaalde beleidskeuzes maken op het gebied van de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl