Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 21 juni 2016 Strandtrappen en Plein Petten feestelijk geopend

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Met een ferme druk op de knop hebben gedeputeerde Cees Loggen van provincie Noord-Holland en wethouder Jelle Beemsterboer van gemeente Schagen op maandagmiddag 20 juni 2016 het nieuwe Plein in Petten geopend.

Ook de twee prachtige strandtrappen naast Zand tegen Zee en de Zuiderhazedwarsdijk zijn officieel in gebruik genomen. De opening had wellicht beter 'doop' geheten, want het regende hard. Daarom was het programma aangepast. Wel een feestelijke start in het strandpaviljoen bij de nieuwe trappen, vervolgens met een overdekte boemel naar het Plein en daar werd in een restaurant het Plein officieel geopend.

In zijn woord van welkom memoreerde gedeputeerde Cees Loggen aan de enorme verandering die de kust onlangs heeft ondergaan. "Met het nieuwe dorpsplein en de strandopgangen heeft Petten zich ontwikkeld tot een prachtig nieuwe badplaats. Het dorp trekt nu al meer ondernemers en toeristen aan. En de provincie Noord-Holland doet méér om dit gebied rondom Camperduin tot aan Callantsoog aantrekkelijker te maken voor bewoners en toeristen. Samen met gemeenten, natuurorganisaties en ondernemers realiseren we nieuwe uitkijkpunten, natuurgebieden en wandelpaden. Met deze projecten maken we de kust nóg mooier en aantrekkelijker," aldus gedeputeerde Cees Loggen.

Samen met wethouder Jelle Beemsterboer ging Cees Loggen voorop in het treintje dat via de Strandweg, Spreeuwendijk en de ingenieur V.d. Banstraat naar het nieuwe Plein reed. Daar aangekomen drukten de twee bestuurders op de knop die de waterpartij op het Plein in gang zette. "Hoewel het hier al een waterpartij is,"

grapte wethouder Beemsterboer. Hij sprak zijn vreugde uit over deze dag. "Als gemeente Schagen zijn we heel blij dat de provincie heeft besloten fors te investeren in de aantrekkingskracht van het kustgebied met het programma 'kust op kracht'. Samen met de klankbordgroep uit Petten en in overleg met het dorp hebben we vele projecten uitgewerkt. De natuur in en om Petten wordt versterkt, het prachtige nieuwe strand wordt ingericht voor toerisme, de tankvallen worden grootschalig onderhouden, de strandopgangen zijn ontworpen en aangelegd en er is een prachtig nieuw dorpsplein ontstaan."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl